blog

Veel overeenkomsten tussen Bitcoin en aandelen Amazon

By 9 april 2020No Comments

Hoop doet leven. En soms zoek je naar hoop op plekken waar je in eerste instantie nooit naar zou kijken. Dat deed LomahCrypto. Hij nam een flinke hijs hopium en vond mooie overeenkomsten tussen de koersgrafieken van Amazon en bitcoin. Als bitcoin de koers van Amazon volgt dan kunnen we ons opmaken voor een leuke zomer.

Hoop doet leven

Twitteraar LomahCrypto ontdekte de griezelige overeenkomst tussen beide koersen. Hij zegt ook gekscherend dat hij een ‘big hit of hopium’ neemt. Hiermee bedoelt hij dat hij een verder vervolg van de bitcoinkoers niet kan voorspellen, maar er alleen maar op kan hopen.

Een korte samenvatting

In wezen hadden zowel Amazon als Bitcoin grote rally’s, gevolgd door een steile prijsdaling en een jarenlange bearmarkt. Hierna konden beide koersen pas aan een herstel beginnen. Daarna volgt er nog een dalend kanaal. Hier stopt de vergelijking. Amazon brak uit dit kanaal en steeg naar recordhoogtes. De vraag is, zit er genoeg hopium in die bitcoin ballon om het patroon van Amazon te volgen?

Het is natuurlijk een ontzettend oppervlakkige vergelijking. Een vergelijking van bitcoin mat Amazon aandelen is als appels met peren vergelijken. De markten zijn niet te vergelijken en de investeerders gedragen zich heel anders. Maar toch is er wel een mogelijkheid dat de koers van bitcoin die van Amazon volgt.

Het zou toch maar gebeuren..

Volgende maand is namelijk de bitcoin block halving en veel analisten verwachten dat dit de potentie heeft om een opwaartse trend te starten. Dat komt omdat dit niet de eerste halving is, na de vorige twee halvings ging de prijs ook hard omhoog.

Het is misschien vergezocht maar de vergelijking tussen de koersen van bitcoin en Amazon kan… Nee, dit slaat nergens. Ook als achteraf blijkt dat bitcoin hard stijgt en de grafiek een beetje op die van Amazon lijkt, dan is er nog geen verband.

De lessen van dit artikel? Do your own research en blijf van de hopium af.

Leave a Reply