blog

Over een maand is bitcoin 8.000 dollar waard

By 9 april 2020No Comments

Bitcoin zit in een opwaartse trend en dat zien ook de traders. Tone Vays is een bekende trader en hij zegt dat hij steeds optimistischer wordt over bitcoin.

Vays staat er om bekend vrij conservatief te zijn in zijn prijsvoorspellingen. Hij was dan ook langer dan twee jaar lang bearish over bitcoin. Maar hij lijkt 180 graden gedraaid te zijn, de toekomst van bitcoin geeft hem eindelijk vertrouwen.

Geen safe haven

Tijdens een interview met BlockTV vertelde Vays over het imago van bitcoin als safe haven. Hij zegt dat de meeste investeerders deze gedachte los hebben moeten laten, nadat bitcoin met meer dan 50 procent daalde na de uitbraak van het coronavirus. De beurs daalde in hetzelfde tijdsbestek met ‘maar’ 30 procent.

Een langverwachte bullrun

Maar nu zegt Vays dat hij gelooft dat de halvering van bitcoin ervoor zorgt dat we een bullmarkt ingaan, eentje die lang zal duren. En recalcitrant als hij is, verwelkomt hij twijfelaars met open armen.

Ik denk dat dit een geweldige situatie is voor bitcoin, maar wat het geweldig maakt, is dat mensen erg bang beginnen te worden voor bitcoin. Zelfs degenen die vorig jaar grote bulls waren terwijl ik een bear was, ze beginnen heel erg nerveus te worden en ze denken dat de wereldeconomie zal gaan dalen, en dat dit een negatief effect heeft op bitcoin.

Hij blijft geloven in de veerkracht van bitcoin:

De halvering komt eraan en bitcoin is voor een lage prijs te krijgen … Als bitcoin na de halvering nog 6.000 dollar is, zullen veel van die mensen denken dat bitcoin dood is. Het kan niet herstellen. Als mining niet winstgevend is, zal alles instorten. En dit zijn de omgevingen die Bitcoin in feite zo veerkrachtig maken.

Kijkend naar het verleden

En hij kijkt ook terug naar hoe de bullrun van 2017 begon:

Ik herinner me soortgelijke dingen begin 2017 toen bitcoin die grens van 1000 dollar doorbrak en iedereen bang was voor de aanstaande splitsing. Iedereen was bang hoe de toezichthouders de Chinese beurzen sloten. Bitmain besloot om met grote blokken te werken, de ETF werd afgewezen, al dit slechte nieuws kwam eraan en bitcoin was gewoon veerkrachtig en ging steeds hoger. En dat is precies wat ik verwacht, en hoe meer mensen om mij heen bearish zijn, hoe meer bullish ik begin te worden.

Vays is van mening dat bitcoin gecorreleerd is aan de aandelenmarkt en waarschijnlijk zal dalen wanneer de S&P 500 en anderen in waarde dalen. Op de lange termijn denkt hij echter dat er een groot verschil is tussen beide.

Ik zie bitcoin op dit moment niet meer dalen, terwijl ik wel denk dat de aandelenmarkt een potentieel lager dieptepunt kan bereiken. Ik geloof dat de low van bitcoin al is geweest. Bitcoin kan nog steeds een beetje dalen, maar niet veel, en dit is het moment om meer te kopen terwijl alle anderen bang zijn en geen geld meer hebben om dit te doen.

Hij besluit: Dit is waar ik eigenlijk op heb gewacht.

Leave a Reply