blog

Na halvering van beloning BCH zakt koers en is wachttijd twee uur

By 9 april 2020No Comments

Een van de belangrijkste evenementen voor Proof-of-Work (PoW) crypto’s is wanneer de beloning voor miners wordt gehalveerd. Dit kan grote gevolgen hebben voor het hele netwerk, denk aan beschikbare computerkracht en dus de veiligheid van het netwerk. Gisteren werd de beloning op het netwerk van bitcoin cash gehalveerd van 12,5 BCH naar 6,25 BCH. Tijd voor een analyse.

Dat mocht even duren

Bitcoin Cash heeft dus gisteren zijn eigen halving meegemaakt. Het netwerk verminderde de beloningen van 12,5 BCH naar 6,25 BCH, en dit leek meteen impact te hebben op de stabiliteit van de blockchain.

De beloning werd gehalveerd toen blok 630.000 werd toegevoegd aan de blockchain. Vervolgens duurde het bijna twee uur voordat miners een nieuw blok met transacties toevoegden aan de blockchain. Dat betekent dus dat als je BCH hebt gekocht of getrade, je even moest wachten. Dit lijkt voor 99% te suggereren dat veel miners van BCH zijn overgestapt naar BSV of naar BTC.

Hoe reageert koers?

Dit heeft ook effect op de bitcoin cash koers, die is de afgelopen 24 uur met iets meer dan 3% gedaald. BCH was om half 1 ’s middags 256 euro waard. Na de halving zakte de prijs naar 240 euro. Het is interessant om in de gaten te houden wie de komende weken nog BCH blijft minen, en wie er overstapt.

Hoewel Bitcoin Cash, Bitcoin SV (BSV) en Bitcoin (BTC) veel gemeen hebben en in een ideale wereld tegelijkertijd zouden moeten halveren, ondervond bitcoin cash in 2017 problemen met het algoritme voor het aanpassen van de moeilijkheidsgraad. Hoe hoger deze is, des te lastiger het wordt voor miners om een blok te vinden. Hierdoor halveerde BCH gisteren al, Bitcoin SV morgen en bitcoin pas in mei.

Nog even wachten op bitcoin

Er zijn nu nog 34 dagen te gaan tot de bitcoin halving. Naar verwachting wordt de beloning op het netwerk van bitcoin op 13 mei gehalveerd. Net als bij BCH krijgen miners dan nog maar 6,25 BTC in plaats van 12,5 BTC. Dit kan op de middellange termijn een goed teken zijn voor de koers, omdat er dagelijks minder nieuwe bitcoins op de markt komen.

Er wordt al langer reikhalzend uitgekeken naar de halving van bitcoin. Veel experts verwachten dat dit een katalysator voor nieuwe hoogtepunten kan betekenen. Het aanbod wordt steeds minder, en als de vraag gelijk blijft of zelfs stijgt, dan zorgt dit voor opwaartse druk van de koers.

Leave a Reply