blog

Vitalik Buterin waarschuwt: neem geen lening om cryptocurrency te kopen

By 14 december 2020No Comments

Vitalik Buterin is de oprichter van Ethereum. In een tweet vandaag waarschuwt hij investeerders: “Ik zou nooit aanraden om een persoonlijke lening aan te gaan om ethereum of andere ethereum assets te kopen”.

Waarom waarschuwt Vitalik?

Buterin reageert op een tweet van 11 december, waarin podcaster Peter McCormack (naam weggehaald in tweet) vertelt dat hij 46.000 dollar heeft geleend om bitcoin te kopen. De investeerder is vastberaden dat bitcoin de koers van bitcoin gaat stijgen en dat hij zijn lening in 2026 kan terugbetalen, terwijl hij zijn winst behoudt. Maar of het verstandig is? Vitalik Buterin zou het zelf nooit doen.

Peter McCormack haalt net zo hard uit naar Vitalik Buterin: “Ik ben het eens, ga geen lening aan om ethereum te kopen.” In een andere tweet gaat hij verder: “Sterker nog, koop nooit ethereum. Zelfs wanneer je miljardair bent en dollarbiljetten uitzweet. Koop bitcoin!”

Buterin verkocht in 2013 helft van zijn bitcoins

Terug naar de tweet van Buterin. Iemand reageerde op de tweet door te zeggen: “Jij bent miljonair, voor ons doorsnee mensen is dit het risico waard.”

Daarop reageert Vitalik met een persoonlijke anekdote: “Zeven jaar geleden, voordat Ethereum uberhaupt bestond, had ik een paar duizend dollar aan vermogen. Ik moest toen de helft van mijn bitcoins verkopen om ervoor te zorgen dat ik niet blut zou worden als bitcoin waardeloos zou worden.”

Mocht je je zorgen maken over Buterin, de Ethereum-oprichter heeft inmiddels zijn schaapjes op het droge. Volgens Decrypt is dit adres afkomstig van Buterin. Mocht dat waar zijn, dan bezit Vitalik Buterin nu minimaal 194 miljoen dollar.

Ook heeft Buterin in het verleden dit adres gebruikt, waar nu een kwart miljoen dollar op staat. In december 2018 verstuurde Buterin met dit adres nog een donatie van 1.000 ether naar Ethereum protocol Prylabs. Tegen de ethereum koers van toen ging dat om ongeveer 829.000 dollar!

Leave a Reply