blog

Vitalik Buterin verzendt ​​3.200 ethers naar ontvangstadres van Ethereum 2.0

By 9 november 2020No Comments

Het nieuwe ontvangstadres voor ETH2.0 werd vorige week gedeeld op GitHub. Investeerders en stakers sturen steeds meer ethers naar het adres van de volgende versie van Ethereum. Op dit moment staat de teller net onder 50.000 ETH.

Vitalik is vrijgevig

Een groot deel hiervan is bijgedragen door Vitalik Buterin, de spirituele vader van Ethereum. Hij verstuurde 3.200 ethers te waarde van 1,3 miljoen dollar. Dit is te zien via block explorer EtherScan.

Buterin reageerde hierop door te zeggen dat hij verwacht dat het ontvangstadres voorlopig mensen zal blijven aantrekken. Hij zegt dat stakers nu hun munten uit de cold storage (zoals een hardware wallet) halen, ze raken vertrouwd met de software en worden er zeker van dat hun munten niet verloren gaan.

1 december is ambitieus

Om te starten met fase 0, is afgesproken dat het ontvangstadres 524.288 ethers moet bevatten. Als ze allemaal de minimale 32 ethers storten, dan betekent dat 16.384 nodes. Er is geen harde deadline (wanneer wel bij ETH2.0), maar de verwachting is dat fase 0 op 1 december gelanceerd wordt. Of het benodigde aantal ethers gehaald wordt op 1 december is de vraag. Buterin blijft positief:

‘Als je bijvoorbeeld naar de ICO in 2015 kijkt, was er een aanzienlijke (maar teleurstellende) deelname op dag 1, daarna heel weinig op dagen 2-12, en dan op dag 13 en vooral 14 (de laatste dag met een volledige korting) was er een enorme piek die uiteindelijk ongeveer de helft was van alle ether die verkocht werden. Het is dus heel goed mogelijk dat we hier ook een rustige periode zullen zien en dan veel deelname in de laatste week van november. Maar ik ben maar aan het speculeren, we zullen zien!’

Ruggengraat voor nieuw netwerk

We schreven eerder dat de lancering van dit ontvangstadres eindelijk concretisering betekent van de jarenlange ontwikkeling van ETH2.0. Dit is het begin van een verschuiving van proof of work naar proof of stake. In fase 0 wordt de beacon chain van Eth2 gelanceerd, die zal dienen als een soort ruggengraat voor het opkomende netwerk.

Leave a Reply