blog

Hoe reageren bitcoin en cryptocurrency markten op nieuwe regering van Biden?

By 9 november 2020No Comments

Vandaag gaan de Amerikaanse aandelenmarkten voor het eerst weer open nadat de verkiezingsuitslag bekend is geworden. Sommigen trekken de verkiezingsuitslag nog in twijfel, maar Amerikaanse media en de Associated Press hebben Joe Biden definitief uitgeroepen tot de nieuwe president.

Markt bepaalt

Het is nu aan de markt en analisten om te bepalen wat een Biden presidentschap kan betekenen voor cryptocurrency’s. Het lijkt of de meeste analisten een voorkeur hebben voor een president die niets zegt over crypto heeft boven een president die bitcoin op twitter kleineert.

Trump en Mnuchin negatief over bitcoin

Qiao Wang, de grote man bij de gedecentraliseerde financieringsproject DeFi Alliance, juichte het verlies van Trump toe en merkte op dat de president in het verleden negatief had getweet over bitcoin en libra:

Stimuleringsfonds corona

Ondertussen zei investeerder Mike Novogratz van Galaxy Digital dat een democratische regering goed zou zijn voor crypto, en zei dat een lopend stimuleringsprogramma het anti-inflatoire verhaal van bitcoin zou versterken:

Kracht van de dollar

De koersen van bitcoin en andere cryptocurrency’s hangen heel erg af van de sterkte/zwakte van de US dollar. Het is dus interessant om te volgen wat de plannen van Biden zijn voor extra stimuleringsmaatregelen, vanwege de economische schade door het coronavirus.

Er wordt ook gespeculeerd over de plannen en meningen over cryptocurrency van de komende regering. Jake Chervinsky van Compound merkte op dat het belangrijker is wat de mening is van de poppetjes die Biden op belangrijke posities zet, dan de mening van Biden zelf.

Dans kan beginnen

Gary Gensler is zo’n ‘poppetje.’ Hij is de voormalig voorzitter van de CFTC en destijds aangesteld door Obama. De verwachting is dat hij deel uitmaakt van het transitieteam van Biden. Gensler sprak in het verleden positief over bitcoin, en staat bekend om zijn harde handhaving van de Wall Street-voorschriften in de nasleep van de financiële crisis van 2008.

Een andere kandidaat is econoom Lael Brainard. Hij heeft veel werk verricht voor de Amerikaanse Centrale Bank (FED) en samen met MIT leidde hij een onderzoek naar CBDC’s. Brainard wordt verwacht op depositie van minister van Financiën.

We moeten nog even wachten op een eerste reactie, de aandelenmarkten openen vandaag om 14:30. Een heftige eerste reactie kan zijn nasleep hebben op de cryptomarkten.

Leave a Reply