blogExchanges

Bitcoin beurs FTX doneerde 5,2 miljoen dollar aan campagne Biden

By 8 november 2020No Comments

Volgens Open Secrets heeft FTX, een bitcoin beurs waar dagelijks talloze crypto’s en derivaten worden verhandeld, een van de grootste bijdragen geleverd aan de campagne van Joe Biden.

Google heeft streepje voor

Het Amerikaanse FTX schonk 5,2 miljoen dollar aan de 2020 campagne van de Democratische presidentskandidaat Biden. Dat komt in de buurt van wat Google’s Alphabet schonk, dat bedrag ligt op 6,4 miljoen dollar.

Bloomberg is de top donor met 57 miljoen dollar, maar FTX valt op omdat dit de eerste keer is dat een crypto exchange miljoenen heeft gedoneerd aan wat misschien wel de nieuwe president is.

Innovatie in bitcoin en cryptocurrency

Biden’s standpunt over bitcoin en cryptocurrency’s is niet bekend. Maar hij zal waarschijnlijk innovatie bevorderen, wat zich hopelijk vertaalt in dat een deel van de onderzoeks- en ontwikkelingsfondsen naar cryptocurrency gaan. Of dat de regelgeving rondom crypto minder strikt wordt.

Bovendien is het de Amerikaanse regering gelegen om een voorsprong op China te behouden in de technologische race. Hier vallen veel dingen onder, waaronder kunstmatige intelligentie, ruimteverkenning, wifi-technologie, machine learning, autonome voertuigen en digitalisering van transport, evenals blockchain en digitalisering van kapitaal door middel van cryptocurrency.

Snelle groei

FTX zelf is een relatief nieuwe crypto beurs van Sam Bankman-Fried. De beurs is redelijk snel gegroeid qua handelsvolume. Er wordt nu dagelijks voor 170 miljoen dollar aan cryptocurrency’s verhandeld op de spotmarkt. Daarnaast gaat er elke dag 1,6 miljard dollar om in derivaten.

Het is niet duidelijk of ze ook hebben gedoneerd aan de Trump-campagne of dat de exchange alleen gekozen heeft voor Biden.

Als je de lijst afgaat op Open Secrets, dan valt op dat het veel organisaties zijn met maatschappelijke doelen (lees: lobbyisten) die grote bedragen hebben geïnvesteerd/gedoneerd. Daarnaast is het ook opmerkelijk dat The University of California 6 miljoen dollar heeft gedoneerd. Verder zijn het voornamelijk donaties uit de techsector van Silicon Valley.

Leave a Reply