blog

Meer dan 1 miljoen wallets met 10.000 dollar aan Bitcoin

By 7 november 2020No Comments

Er zijn nu meer dan 1 miljoen bitcoin wallet adressen met meer dan 10.000 dollar aan bitcoin, dat blijkt uit data van BitInfoCharts. Om precies te zijn gaat het op het moment van schrijven om 1.085.113 wallets.

Meer dan 1 miljoen investeerders?

Betekent dit dan ook dat er meer dan 1 miljoen individuele investeerders zijn die bitcoin vasthouden? Dat hoeft niet. Iemand kan namelijk over meerdere wallet-adressen beschikken. Je kan alleen maar gokken naar het aantal bitcoin beleggers.

Aan de andere kant kan één wallet-adres ook garant staan voor meerdere investeerders. De grootste wallet is bijvoorbeeld die van de exchange Huobi. Deze exchange heeft 141.452 bitcoins op een wallet-adres staan. In de interne administratie van Huobi worden de losse eigenaren van deze munten bijgehouden.

Hoe dan ook kan je dit cijfer zien als een mijlpaal voor bitcoin. De koers van bitcoin is in de afgelopen maand gestegen van 10.700 dollar naar de huidige waarde van 15.630 dollar, een stijging van maar liefst 46 procent.

Verdeling van rijkdom

De cijfers van BitInfoCharts laten ook zien hoe de rijkdom verdeeld is over alle bitcoinadressen. De meerderheid van de bitcoin adressen, ongeveer 16 miljoen adressen, houdt tussen de 0 en de 0.0001 coins vast. Ongeveer een kwart van alle adressen, ongeveer 8 miljoen adressen, bezitten tussen de 0.001 en 0.01 bitcoin. Heb je meer dan 1 bitcoin, dan behoor je tot de rijkste 2,5 procent.

Het aanbod van bitcoin droogt op

Over rijken gesproken, bitcoin is in de afgelopen maanden vooral in trek bij grote beursgenoteerde bedrijven. Zo kocht MicroStrategy voor een totaal van 425 miljoen dollar aan bitcoin. Square kocht niet lang daarna 50 miljoen dollar aan bitcoin. Over Square gesproken, in het derde kwartaal verkocht deze app meer bitcoins dan er op de markt kwamen door mining. En Square is lang het enige bedrijf dat bitcoin verkoopt. Ook Grayscale koopt in rap tempo bitcoin, het investeringsfonds beschikt nu over ruim 2 procent van het totale aanbod van bitcoin.

Volgens investeerder en analist Charles Edwards kan dat maar één ding beteken: verwacht enorme koersbewegingen voor bitcoin.

Leave a Reply