blog

Visa keurt nieuwe cryptokaart goed in EU en UK, waarde crypto EIDOO stijgt met 30%

By 26 mei 2020No Comments

De Zwitserse DeFi startup Eidoo werkt samen met Visa Europe om een nieuwe Visa crypto debetkaart te ontwikkelen.

Makkelijker om crypto uit te geven in winkels

Cryptocurrency’s zoals bitcoin zijn niet echt makkelijk om te besteden in het dagelijkse leven, vooral omdat veel winkeliers schrikken van de beweeglijkheid van de koers (tenzij je in Arnhem woont en de winkels van Bitcoin Stad Arnhem bezoekt). Om op grote schaal een brug te slaan tussen traditionele betaalmiddelen en opkomende activa zoals bitcoin, heeft het Zwitserse Eidoo een nieuwe Visa crypto debetkaart gemaakt. Deze maakt gebruik van gereguleerde stablecoins voor crypto-to-fiat conversie.

Goedgekeurd door Visa

De zogenaamde Eidoo Card is goedgekeurd voor gebruik door betalingsgigant Visa. Bij de bekendmaking van het nieuws op 25 mei vertelde Eidoo dat de nieuwe kaart 40 miljoen Visa-handelaren in staat zal stellen om van crypto afgeleide fiat valuta’s te accepteren, waaronder het Britse pond (GBP) en de euro (EUR).

De CEO Thomas Bertani zei dat deze laatste goedkeuring door Visa deel uitmaakt van Eidoo’s partnerschap met Contis, een van de belangrijkste leden van Visa Europe en houder van een U.K. e-geldlicentie. Bertani zei dat Visa de kaartuitgifte door Contis heeft goedgekeurd, evenals de crypto-to-fiat-wissel met gereguleerde stablecoins. De stablecoins worden geregeld door het Britse Moneyfold.

Decentralisatie en transparantie

Dit betekent dat Contis verantwoordelijk is voor het fysiek uitgeven van de Eidoo Card. De stablecoins van Moneyfold zijn gebouwd op Ethereum en heten Moneyfold Euro en Moneyfold GBP. Het doel van deze stablecoins is om een hogere mate van decentralisatie en transparantie in het proces van conversie tussen crypto en fiat te bieden.

Bertani zegt over het proces:

Mensen hebben een bepaald crypto-muntje, ze verkopen het voor de stablecoin via DeFi DEXes zoals Uniswap. Dan wordt de gereguleerde stablecoin die daar wordt verkregen bijgevuld met een 1:1 wisselkoers (1 Moneyfold EUR = 1 EUR) op de crypto-kaart wanneer de betaling plaatsvindt.

Koers groeit met 30%

Om een Eidoo Card vooraf te bestellen, moeten gebruikers Eidoo’s eigen EDO-token staken of burnen. Afhankelijk van het plan, vereist een Eidoo Card dat de gebruiker 100 EDO-munten burnt of 25.000 EDO’s vasthoudt via staking. Op dit moment is één EDO 0,33 dollarcent waard. Dat is een stijging van 30 procent ten opzichte van 24 uur geleden. Bertani zegt dat er al meer dan 2.700 kaarten zijn besteld.

Leave a Reply