blog

Op Skyrim gebaseerde blockchain videogame gebruikt Chainlink

By 26 mei 2020No Comments

Videogamemaker BlockPegnio heeft een nieuwe samenwerking met Chainlink aangekondigd. De samenwerking houdt in dat Chainlink’s VRF (Verifiable Randomness Function) gebruikt wordt voor het maken en upgraden van in-game tokenized blockchain-assets. Dat is een moeilijke term om te zeggen dat jouw digitale toverdrankje uniek en echt op basis van willekeur gebrouwen is.

Vertrouwen is belangrijk

De visie van BlockPegnio is om blockchain-technologie te gebruiken om vertrouwen te wekken in bepaalde aspecten van hun games. Chainlink VRF biedt spelers de garantie dat het resultaat van het maken van items en potions, eerlijk en aantoonbaar willekeurig is.

Niet inwisselbaar

De spelers van The Six Dragons hebben toegang tot controleerbare bewijzen dat hun items via een fraudebestendige willekeur zijn gemaakt. Dit worden Non Fungible Tokens (NFT) genoemd. Dat betekent dat een token uniek is en niet ingewisseld kan worden voor een soortgelijke token. Een bitcoin is bijvoorbeeld fungible en kan geruild worden voor een andere bitcoin. Dat maakt niet uit, de eigenschappen van de munt blijven hetzelfde.

Bij NFT is elke token of stukje data uniek. BlockPegnio zegt dat zelfs zij geen invloed hier op hebben. De willekeurige nummergeneratie die de sterkte, waarde en zeldzaamheid van gemaakte en enchante items bepaalt, blijft zo gegarandeerd willekeurig.

De komende weken wordt deze techniek langzaam uitgerold. Volgens de spellenmaker lost dit een diepgeworteld probleem in de game-industrie op en voegt dit echt iets toe aan de belevenis van de gamer.

Proces en resultaten openbaar maken

Vorige week schreven wij dat Chainlink VRF gelanceerd werd, BlockPegnio is er dus als de kippen bij om hier gebruik van te maken. Eigenlijk is VRF een soort willekeurigheidsproduct dat robuuste veiligheidsgaranties biedt voor smart contract ontwikkelaars en gebruikers.

Het genereren van willekeurigheid buiten de blockchain is ondoorzichtig en gebruikers moeten erop vertrouwen dat het door de derde partij geïmplementeerde proces de resultaten niet manipuleert. Op een blockchain zijn deze resultaten van nature openbaar.

Chainlink VRF maakt gebruik van het Chainlink-netwerk om willekeur te genereren met een input-seed en publiceert vervolgens zowel het resultaat van de berekening als een bewijs dat de willekeur is gegenereerd met de geleverde seed. Dit vind je terug op de blockchain.

VRF is speciaal gebouwd voor op blockchain gebaseerde games om fraudebestendige willekeur toe te voegen aan smart contracts. Chainlink VRF zorgt ervoor dat externe aanvallers, miners en zelfs het ontwikkelteam de RNG (Random Number Generation) niet kunnen beïnvloeden.

Echte eigenaren

In hun videogame The Six Dragons, wordt Chainlink VRF gebruikt om de willekeur van verschillende in-game-resultaten verifieerbaar te maken op de blockchain. In het spel kunnen spelers meer dan driehonderd door NFT-ondersteunde items maken en upgraden. Omdat alle items gedecentraliseerd zijn, zijn spelers de echte eigenaren van hun digitale middelen.

Dit klinkt Vitalik Buterin ook als muziek in de oren, getuige zijn zelf geschreven bio:

One day World of Warcraft game maker Blizzard removed the damage component from my beloved warlock’s Siphon Life spell. I cried myself to sleep, and on that day I realized what horrors centralized services can bring. I soon decided to quit.

Leave a Reply