blog

De crypto lente is aangebroken, echte oplossingen worden gebouwd voor bitcoin en blockchain

By 26 mei 2020No Comments

Bitcoin- en cryptocurrency investeerders wachten al sinds begin 2018 op het einde van de cryptowinter. De laatste twee jaar worden bitcoins verhandeld tegen ongeveer de helft van het absolute hoogtepunt van 20.000 dollar. Maar er zijn tekenen dat de zon opkomt om de bittere sneeuw van de cryptowinter te dooien.

Een nieuwe crypto lente

Alexis Ohanian de oprichter van social media platform Reddit en tevens een hele vroege investeerder in bitcoin en Coinbase zegt hoopvol te zijn en voorziet een nieuwe crypto lente.

‘We zien nu echt een crypto-lente op het gebied van top-tier ingenieurs, productontwikkelaars, ontwerpers, het bouwen van echte oplossingen bovenop de blockchain.’ Ohanian sprak met Yahoo Finance Live, en voegde eraan toe dat dit het beste signaal voor waardecreatie op de lange termijn is. In de afbeelding hieronder zie je ook de beroemde tennisser Serena Williams, zijn vrouw.

Ohanian’s positieve vooruitzichten komen overeen met die van de beroemde Silicon Valley venture capital firma Andreessen Horowitz. Analisten van Horowitz voorspelden eerder deze maand dat we aan de voet van een vierde crypto-cyclus staan. Hiermee bedoelen ze dat we aan het einde van de derde crypto winter zijn beland en dat in de nieuwe cyclus de bitcoin koers gaat stijgen.

Koers gaat alle kanten op

In de zomer van 2019 leek bitcoin helemaal op de weg terug te zijn. De koers klom naar net geen 13.000 dollar en veel grote techbedrijven keken weer naar bitcoin en cryptocurrency’s. Denk bijvoorbeeld aan de crypto Libra van Facebook. De rally van bitcoin vorig jaar haperde te midden van de toegenomen reglementaire controle. De koers viel in maart 2020 zelfs terug tot onder de 4.000 dollar toen het coronavirus vat begon te krijgen op de economie en vrijwel alle markten over de hele wereld hard daalden.

Maar bitcoin ligt nu op schema om een van de best presterende activa van het jaar te worden. Op dit moment is bitcoin sinds het begin van het jaar met bijna 2.000 euro gestegen.

Ohanian, die in 2012 in Coinbase investeerde, zei dat de trends die we hebben gezien, veelzeggend zijn. Hij zegt: ‘Ik heb al geruime tijd een percentage van mijn rijkdom in crypto en ik voel me er nog steeds vrij goed bij, ik wil er niet te veel van veranderen omdat ik denk dat het een voorzichtige verzekering is’.

Er zijn meer high profile investeerders die bitcoin omarmd hebben de laatste weken. De bekende macro-investeerder Paul Tudor Jones zei dat hij bitcoin als hedge koopt tegen inflatie. Hij denkt dat inflatie onvermijdelijk is als resultaat van de almaar drukkende geldpersen van de centrale banken. Dat doen ze om bedrijven, investeerders en op de laatste plaats burgers te compenseren voor de economische en financiele schade die het coronavirus heeft veroorzaakt.

‘Het is interessant om te zien hoe de OG’s van Wall Street nu bitcoin kopen,’ voegde Ohanian hieraan toe. ‘Het laat steeds meer zien dat bitcoin er is om te blijven.’

Leave a Reply