blog

Ethereum prijs beweegt zijwaarts en gaat op zoek naar vierde muur met hoog handelsvolume

By 26 mei 2020No Comments

Het wil maar niet vlotten met de koers van Ethereum. De cryptocurrency blijft maar rond een waarde van 200 dollar hangen en kan de resistance van 230 dollar niet doorbreken. De laatste paar weken heeft ether deze lijn één keer getest.

Zijwaartse beweging is saai

Sinds eind april beweegt de koers zijwaarts met een uitstapje omhoog en omlaag. En aangezien de bitcoin koers sinds april wel steeg, is ether in sat-waarde afgenomen. Dat heeft er toe geleid dat analisten de meest uiteenlopende voorspellingen van de koers van ETH doen.

Op het moment van schrijven is ether 202 dollar waard, gisteren was dat 205 dollar. Vergeleken met veel andere cryptocurrency’s is dat stabiel te noemen.

We gaan een paar scenario’s van verschillende analisten langs. Hieronder advies van iemand met de ironische naam D.I.Y. Investing. Deze analist vergelijkt de ETH koers met die van bitcoin in 2015. De koersen vertonen veel gelijkenissen. Met genoeg fantasie. Die fantasie heeft de investeerder er toe gezet om dit een tweede kans te noemen, voor iedereen die wou dat ze in 2015 bitcoin kochten.

Tijd voor de vierde muur

De volgende trader gelooft dat drie keer scheepsrecht is. De koers schuurt sinds 2015 tegen drie flinke weerstandslijnen. Op dit moment test de koers de laatste weerstand voor de derde keer en lijkt klaar voor een uitbraak. De rode en groene strepen onder de koers geven het handelsvolume aan. Zoals je kunt zien neemt dat volume alleen maar toe.

190 dollar is cruciaal punt

Maar wat als de koers voor iets langere tijd onder de 200 dollar handelt? Dan is er nog wel wat speelruimte voordat traders een doemscenario zien voltrekken. Cold Blooded Shiller legt uit dat hij een long heeft geopend tot 205 dollar. Maar als ether onder de 190 dollar eindigt, dan kan een vrije val ingezet worden. Of zoals hij het noemt, een absoluut auto ongeluk.

Leave a Reply