blog

Ethereum oprichter Buterin: ‘Stablecoins kunnen waarde verzenden tussen blockchains’

By 25 mei 2020No Comments

Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin vindt dat de stablecoin industrie een waardevolle kans mist. Op 20 mei ging Buterin helemaal los op Twitter. Hij stelde dat stablecoins gebruikers in staat zou moeten stellen om waarde te verplaatsen over verschillende blockchains.

Stablecoin kan directe brug zijn tussen blockchains

“In het specifieke geval van door de uitgever gedekte stablecoins zijn er veel dingen die gedaan kunnen worden, maar die niet gedaan worden. Elke stablecoin kan bijvoorbeeld een directe brug tussen (block)chains zijn.’

Bitcoin-fan en ontwikkelaar Udi Wertheimer wees erop dat iets dergelijks als wat Buterin suggereerde al mogelijk is via cryptocurrency exchanges. Hij legde uit dat een gebruiker de Ethereum-versie van Tether’s USDT kan deponeren op Binance en onmiddelijk kan inruilen voor de Omni-variant of Tron (TRX) versie van Tether.

Buterin ging daarop in door te zeggen dat hij blij zou zijn om directe oplossing te zien waarbij je niet direct met een beurs te maken hebt:

“Ik zou het natuurlijk geweldig vinden als zij (Tether), USDC en de anderen het eens konden worden over een gestandaardiseerde API (misschien een “bridge contract”). Dan hoef ik niet de moeite te nemen om via Binance munten te verplaatsen.”

Tether heeft adviserende rol

Paolo Ardoino is technisch directeur bij Tether. Volgens hem moeten derde partijen komen met een oplossing, niet de verstrekker van stablecoins:

“Tether is de verstrekker van de stablecoin. Er zijn al genoeg projecten die werken aan het oplossen van dit probleem. Dit is een algemeen probleem dat geldt voor alle tokens op alle blockchains. Wel adviseert Tether projecten die dit probleem proberen op te lossen. Dus we hebben een actieve rol in het proces. We ontwikkelen de oplossing gewoon niet zelf.”

Nog steeds geen oplossing voor probleem

Ardoino zei dat de grootste uitdaging bij het ontwikkelen van een dergelijk systeem de veiligheidsimplicaties van de blockchain is.

Eerder deze maand moest tBTC bijvoorbeeld al na twee dagen stoppen met hun diensten. Dit project wil een decentrale brug creëeren tussen Ethereum en Bitcoin. Gebruikers kunnen daarbij ether inruilen voor bitcoin. Of eigenlijk niet echt bitcoin, het ging om een getokenizede variant van bitcoin.

Ruilde je jouw ethers om voor bijvoorbeeld 1 bitcoin via tBTC, dan werd deze bitcoin vastgezet op de bitcoin blockchain. Op de Ethereum blockchain had je dan een tBTC token ter waarde van één bitcoin. Deze token kon je vervolgens inruilen voor een bitcoin. Op die manier kon je op een gedecentraliseerde manier ether inruilen voor bitcoin. Maar door een bug is dat project nu weer gestopt.

Leave a Reply