blog

Er wordt steeds vaker en steeds positiever getweet over Bitcoin (BTC)

By 25 mei 2020No Comments

In 2020 praat men steeds meer over Bitcoin op social media platform Twitter. Dat blijkt uit cijfers die gedeeld worden door Zack Voell, journalist bij Coindesk. Opvallend genoeg wordt er nauwelijks over Ethereum gesproken. Wat zegt dit over de prijsverwachtingen van bitcoin?

Sentiment ook positief

Wanneer er veel gesproken wordt over Bitcoin, hoeft dat niet per se positief te zijn. Een grote daling kan ook reden zijn om iets over Bitcoin te delen op Twitter. Maar volgens analysebureau The Tie is dat juist niet het geval. Uit cijfers van The Tie blijkt dat het sentiment het hoogst is sinds eind 2017, toen zijn ze begonnen met meten. Let op: de tweet is van dinsdag 19 mei, nog voor de dailng onder 9.000 dollar.

Er zijn verschillende mogelijke verklaringen voor het hogere aantal tweets en het positieve sentiment. Allereerst heeft bitcoin zich knap hersteld van de grote klap van 12 maart. Toen daalde de koers tot een dieptepunt van 3.800 dollar. Ondanks de daling van afgelopen weekend is de prijs van bitcoin nog steeds meer dan dubbel zo hoog als toen.

Ten tweede zorgde de bitcoin halving dat er meer en positiever werd gesproken over bitcoin. De verwachtingen waren hooggespannen, veel analisten verwachtten dat de bitcoin halving de koers deed laten stijgen. Dat lijkt nu nog niet direct te gebeuren, maar bij voorgaande halvings nam de koers daar ook een jaar de tijd voor.

Wat zegt dit over de prijs?

Het is positief dat traders en investeerders zich niet uit het veld laten slaan door grote koersbewegingen. Voorafgaand aan de bitcoin halving daalde de koers van 9.800 dollar naar 8.100 dollar, maar dat deed niets af aan het positieve sentiment op Twitter. Blijkbaar hadden investeerders nog steeds vertrouwen in bitcoin. Sterker nog, het sentiment is nu ongeveer net zo positief als in 2017. Ondanks de uitbraak van het coronavirus verwachten investeerders op Twitter dat bitcoin goed zal presteren.

Leave a Reply