blog

Klassieke pump en dump van kleine altcoin zorgt voor stijging van 10.300 procent

By 25 mei 2020No Comments

Ze bestaan nog! De klassieke pump en dumps van weleer. Deze waren in 2016 en 2017 schering en inslag. De cryptomunt Opyn yCurve Insurance (OCRV) staat qua totale marktwaarde buiten de top 3.500 maar schoot in een oogwenk omhoog met meer dan 10.300 procent.

Telegram en 4chan

Dit lijkt een gecoördineerde actie van gebruikers van het anonieme forum 4chan en Telegram. En veel lezers wilden de boot niet missen. Een bericht op de financiële pagina’s van 4chan noemde Opyn yCurve Insurance de volgende crypto-juweel die zomaar keer honderd omhoog kon schieten. 100x omhoog kon schieten.

Riemen vast. De marktkapitalisatie is slechts 8000 dollar en deze shit gaat exploderen. De munt wordt al geprezen op Telegram. Opyn kan net als TRB maanden geleden worden… alleen dan… 100 keer goedkoper.

SpaceX is er niks bij

Binnen een paar uur nadat de munt op 4chan zo hevig aangeprezen werd, ging de koers van OCRV als een gek tekeer. De cryptovaluta klom van 0,29 dollar naar de absolute recordhoogte van 3,04 dollar. Op 4 april was deze munt nog maar 0,002 dollar waard.

OCRV is een muntje van Opyn, het doel is om hiermee gebruikers van het decentrale financiële platform Curve.fi in staat te stellen hun stortingen te verzekeren.

De verzekeringspenningen beschermen de investeerders tegen marktvolatiliteit, ineenstortingen van de koers en andere systemische risico’s. Maar op de dag dat OCRV explodeerde, kochten handelaren eigenlijk vervallen verzekeringspenningen.

Pump en dump

Maar wat zo hard omhoog gaat (pump), knalt onvermijdelijk ook hard naar beneden (dump). Dat zie je ook als je naar de koers van OCRV kijkt op 23 mei. Een paar uur na het behalen van de all time high van 3,04 dollar, stortte OCRV terug naar 0,228 dollar. Dit is een devaluatie van meer dan 92%.

Het geval van OCRV is een klassieke pump en dump en een waarschuwingsverhaal voor de gevaren van het investeren in cryptocurrency. Zegt iemand de nieuwe bitcoin te hebben gevonden, of wordt een voor jou onbekende coin heel erg de hemel ingeprezen, wees dan extra voorzichtig.

Doe vooral zelf research naar een project. Pump en dumps worden vooral uitgevoerd bij kleine coins, waarvan het handelsvolume laag is. Hierdoor zijn er minder middelen nodig om een muntje te doen laten exploderen.

Alle statistieken uit dit artikel komen van CoinGecko. Op deze website worden cryptocurrency’s vergeleken.

Leave a Reply