blogExchanges

Vanaf nu is Basic Attention Token (BAT) verkrijgbaar op cryptocurrency app BLOX

By 3 juni 2020No Comments

Alles-in-één cryptocurrency app BLOX blijft maar coins toevoegen! Vorige week werd al Chainlink toegevoegd aan het assortiment, en nu is Basic Attention Token (BAT) de nieuwste coin die verkrijgbaar is op BLOX. Maar wat kan je eigenlijk met BAT?

BAT hoort bij de Brave browser

De Basic Atenttention Token hoort bij internet-browser Brave. Dat is een browser die volledig gericht is op privacy. De app heeft een ingebouwde adblocker die je beschermt tegen advertenties die jou volgen terwijl je op het internet surft. Ook wordt je beschermd tegen cookies, waardoor je internetgedrag niet gevolgd kan worden.

Wereldwijd is de browser meer dan 50 miljoen keer gedownload, blijkt uit data van AppBrain. Deze website rekent alleen de downloads van Android, het aantal downloads op andere devices wordt dus niet eens meegeteld.

De rol van de Basic Attention Token

Maar wat heeft BAT nu met Brave te maken? Er zijn twee soorten use-cases voor BAT op de Brave Browser.

Ten eerste kan je ervoor kiezen om wél advertenties te zien. Deze advertenties worden getoond op basis van jouw voorkeuren en behoeftes. Maar wel met behoud van je privacy. Je surfgegevens worden namelijk lokaal op je telefoon opgeslagen en niet met andere organisaties gedeeld. Zie je zo’n advertentie? Dan wordt je daarvoor beloond in de vorm van BAT.

Adverteerders kunnen op hun beurt BAT betalen om advertenties te verspreiden. Daarvan wordt 70 procent uitgekeerd aan de bekijkers van de advertentie.

Ten tweede kan je BAT gebruiken om te doneren aan andere websites, bijvoorbeeld als je de artikelen van een website interessant vindt. Op die manier kan je een website direct steunen.

Wat is BLOX?

BLOX is de alles-in-één cryptocurrency app voor je smartphone. Handel bliksemsnel in de populairste cryptomunten. Of je nu voor een euro koopt of duizend euro ertegenaan smijt, jij bepaalt je inleg. En ben je jouw telefoon verloren? Geen probleem, het enige wat iemand kan doen is het geld overmaken naar je eigen bankrekening. Meer weten? Check hier de website van BLOX.

Leave a Reply