blog

Twitter: volgens deze indicatoren gaat bitcoin stijgen

By 27 december 2019No Comments

De koers van bitcoin wordt niet alleen bepaald door vraag en aanbod op de markt. Miners hebben ook invloed op de koers. Volgens analist Charles Edwards laat een indicator gebaseerd op de miningkracht nu een koopsignaal zien:

Wat zegt deze indicator?

Mooi dit, maar wat zegt de grafiek eigenlijk? Edwards ontwikkelde deze indicator op basis van de difficulty ribbon. Daar hebben we niet lang geleden over geschreven.

Daalt de lijn? Dan houdt dat in dat sommige miners stoppen, de rekenkracht op het netwerk daalt dan. Die gebeurtenis noem je miner capitulation. Tijdens een miner capitulation daalt de koers in eerste instantie, om daarna sterk te herstellen.

De vorige keer dat de indicator een koopsignaal liet zien was in januari 2019. Een mooi moment om bitcoin te kopen, want de koers steeg toen van 3.000 euro naar 12.200 euro.

Maar we moeten niet te vroeg juichen. Het koopsignaal was vandaag voor de eerste dag te zien, en het kan nog alle kanten op met de koers. Het is dus nog onduidelijk of het net zo positief uitpakt als de vorige keer. Of zoals ze het zo mooi in de reclames zeggen: in het verleden behaalde resultaten bieden geen garanties voor de toekomst.

Ook andere indicator wijst op stijging

Analist Scott Melker is het eens met Edwards dat de koers gaat stijgen, maar gebruikt een andere indicator. Hij beroept zich op de Stochastic RSI. Deze indicator laat een stijgende beweging zien, terwijl de bitcoin koers daalt. Dat noem je divergentie, en dat is meestal een voorbode op een koersstijging.

Volgens Melker is het belangrijk om op deze divergentie te letten: ‘De eerste keer dat dit gebeurde steeg bitcoin van 6.400 dollar naar 9.900 dollar. De tweede keer voorspelde de stijging van 3.200 dollar naar 14.000 dollar. De derde keer voorspelde een toename van 7.400 dollar naar 10.400 dollar. Waar gaan we deze keer heen?’

Leave a Reply