blog

Turkse president Erdoğan is fan van de metaverse

By 27 januari 2022No Comments

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en zijn partijgenoten kwamen eerder deze week bijeen om de metaverse te bespreken, waarbij de president opriep tot uitgebreid onderzoek over het onderwerp.

OntmoetErdoğan in de metaverse

Erdoğan heeft er naar verluidt bij de Ak-partij op aangedrongen om de metaverse, cryptocurrency’s, en hoe transacties werken, te bestuderen. Dit klinkt misschien als een 1-aprilgrap, maar dat is het niet, aldus een artikel van Daily Sabah.

Tijdens een bijeenkomst op 25 januari kregen partijleiders de opdracht om onderzoek te doen naar de metaverse en wat dit kan betekenen voor de toekomst van Turkije. De economische aspecten van de metaverse, cryptocurrency’s en sociale media zullen naar verwachting worden behandeld op een forum dat vervolgens door de regerende partij zal worden georganiseerd.

Metaverse games populair in Turkije

In Turkije wint de metaverse aan belangstelling. Er zijn duizenden virtuele gebieden in Turkije, waarvan de meeste zich in de historische voormalige hoofdstad van Istanbul bevinden, al opgekocht in op games gebaseerde metaverse platforms.

Daarnaast kwam de Turkse regering onlangs in de metaverse bijeen om de cryptocurrency-wetgeving te bespreken. De voorzitter van de Grote Nationale Assemblee van Turkije, Mustafa Elitaş, zei toen: ‘Ik geloof dat op metaverse gebaseerde vergaderingen snel verbeterd zouden worden en een essentieel onderdeel van ons leven zouden worden.’

In oorlog met crypto

Terwijl de Turkse regering open staat voor blockchain-technologie, metaverse en een door de staat uitgegeven digitale valuta, staat president Erdoğan bekend om zijn harde kritiek op cryptocurrency’s. Vorig jaar zei hij tijdens een openbare vraag-en-antwoordsessie dat hij de oorlog aan cryptocurrency’s opende. Hiermee zegt hij eigenlijk dat Turkije geen belang heeft om crypto te adopteren als betaalmiddel.

Begin vorige week sprak hij echter met de president van El Salvador, Bukele. Wellicht heeft hij hem op andere gedachten gebracht.

Leave a Reply