blog

Top of flop: wat doet Ethereum 2.0 met de prijs?

By 23 mei 2020No Comments

Waarschijnlijk komt in juli dit jaar Ethereum 2.0 uit, de nieuwe versie van het Ethereum netwerk. De verwachtingen zijn hooggespannen. Maar kan Ethereum de verwachtingen ook waarmaken?

Buterin: “Veel technische verbeteringen”

Op het Ethereum Asia Supermeetup in maart 2019 vertelde Vitalik Buterin, bedenker van Ethereum, het volgende over de nieuwe versie:

Ethereum 2.0 een manier om technische verbeteringen, zoals PoS en sharding, samen te brengen om de Virtual Machine, Merkle Trees, de efficiëntie van het protocol, en een heleboel kleine technische dingen die je nog nooit van hebt gehoord te verbeteren.

Velen verwachten dat deze upgrade de koers goed zal doen, maar een fondsenbeheerder beweert het tegendeel. Kelvin Koh van investeringsmaatschappij The Spartan Group vertelt dat hij meer ziet in het potentieel van bitcoin.

Onzekerheid over het potentieel van Ethereum

Bij The Spartan Group ziet men volgens Kelvin “aanzienlijke onzekerheid” over de upgrade, vandaar dat ze aarzelen om ETH als een investering voor de middellange tot lange termijn te gebruiken. Veel argumentatie geeft de fondsenbeheerder overigens ook niet. Eigenlijk helemaal niet zelfs.

Er zijn ook positievere geluiden

Maar anderen geloven juist wel in het potentieel van het nieuwe netwerk.

Adam Cochran – een adjunct-professor op een school in Canada vertelde in maar liefst 50 tweets waarom Ethereum 2.0 zal resulteren in “de grootste economische verschuiving van de maatschappij”.

De analyse was uitgebreid, maar komt neer op drie kernpunten:

  • De introductie van Proof of Stake zal de inflatie van ETH drastisch verlagen, waarbij oprichter Vitalik Buterin een daling van meer dan 50 procent van het nieuwe aanbod voorziet.
  • Door de technische verbeteringen die met Ethereum 2.0 zullen worden doorgevoerd, zal de fundamentele vraag naar de cryptomunt waarschijnlijk exploderen. Zoals Cochran omschrijft: “Met de release van ETH 2.0 zullen we zien het aantal transacties per seconde en daarmee zijn levensvatbaarheid drastisch zal verhogen”.
  • Verwacht wordt dat de uitrol van ETH 2.0 een verbetering is voor de codebase die Ethereum-transactiekosten verbrandt. Hierdoor zal het aanbod in de loop van de tijd mogelijk afnemen.

Heb je zin om het hele verhaal terug te lezen? Dan kan dat hier. Maar we waarschuwen alvast, het zijn 50 tweets dus pak er maar een bakje koffie bij:

Leave a Reply