blog

Theta Coin steeg 16 duizend procent in 12 maanden, waar komt deze cryptocurrency vandaan?

By 4 april 2021No Comments

Theta Network stormde afgelopen week de top 15 van beste cryptomunten binnen. Tijd om deze cryptocurrency met een marketcap van bijna 14 miljard dollar (ongeveer 12 miljard euro) onder de loep te nemen. Wat is het laatste nieuws en wat doet Tetha nou eigenlijk?

Bron: Tradingview

Zoals je hierboven kan zien is de waarde flink gestegen. In de afgelopen 12 maanden nam de koers toe met 16.200% (echt waar!).

Wat is Theta?

Het Theta netwerk is een gedecentraliseerd netwerk dat videostreaming efficiënter en toegankelijker wil maken. De constructie werkt als volgt: gebruikers kunnen peer-to-peer (P2P) bandbreedte met elkaar delen. Dankzij Theta kun jij met iemand anders bandbreedte delen door tegelijkertijd dezelfde gestreamde video te bekijken. Voor het delen van die bandbreedte krijgen Theta-gebruikers tokens toegestuurd.

Oplossing inefficiënte videostreaming diensten

Waarschijnlijk vraag je je nu af wat er mis is met de huidige wijze en oplossingen van videostreaming? Dat komt omdat het netwerk in Nederland sterk is, maar dat geldt niet voor elke plek op de wereld. Full HD en 4K video’s kunnen niet overal optimaal worden bekeken en daar biedt Theta een oplossing voor.

Dit helpt videostreaming platforms de kosten op videoverwerking hardware laag te houden. Dit zorgt er weer voor dat content creators die hun video’s met platforms als YouTube en Twitch delen, beter betaald kunnen worden.

De makers van het Theta netwerk proberen dus een einde te maken aan de inefficiënte en gecentraliseerde manier van videostreaming:

Theta beloont kijkers en streamers dus door gebruik te maken van hun blockchain gestuurd netwerk. De oplossing van Theta ziet eruit als volgt:

  • Gebruikers krijgen de TFUEL token voor het delen van hun ongebruikte bandbreedte.
  • Kwaliteit van de video’s in andere delen van de wereld wordt beter dankzij het decentrale en gedeelde netwerk.
  • Videostreamingsdiensten maken minder kosten, omdat ze niet hoeven te investeren in dure materialen en infrastructuur

Het ideale systeem van Theta ziet eruit als onderstaande afbeelding:

Theta Team: experts uit de industrie

Theta heeft een visie uitgestippled. Dat blijkt uit het goed doordachte systeem waarop ze opereren, maar ook uit de experts die bij het team van Theta zijn aangesloten. Denk hierbij aan Steve Chen, co-founder van YouTube en Justin Kan als co-founder van Twitch. De breinen achter dit het concept van Theta laten zien dat deze munt er eentje is om in de gaten te houden.

Verwachting koers Theta

Theta kwam in 2018 op de markt tegen een prijs van 0,11 dollar. Inmiddels is de munt in waarde gestegen naar 11,40 dollar aan (10 euro). Wie weet waar dit stopt, maar het feit dat de munt de afgelopen week in de top 10 stond, betekent dat het  een paradepaardje is in de wallets van veel investeerders.

Leave a Reply