blog

Digitale munt van centrale bank vermindert vraag naar bitcoin en andere cryptocurrency’s

By 5 april 2021No Comments

Lee Ju-yeol van de centrale bank van Zuid-Korea (BOK) is van mening dat digitale valuta van de centrale bank (CBDC’s) de vraag naar cryptocurrency’s zoals bitcoin zou kunnen verminderen.

Bitcoin is te beperkt

Tijdens een evenement afgelopen week zei Lee, uitgesproken scepticus van bitcoin, dat BTC en andere crypto’s beperkt zijn. Hij vindt ze gewoon niet goed genoeg om te kunnen functioneren als betaalmiddel en / of waardeopslag, aldus CoinDesk Korea.

‘Wanneer de door de centrale bank uitgegeven digitale valuta wordt geïntroduceerd, zal de vraag naar bitcoin en andere cryptocurrency’s als betaalmiddel afnemen.’

Misschien heeft hij gelijk, misschien niet. Maar vorige week werd wel bekend dat zowel PayPal als Visa  cryptocurrency verweven in hun diensten.

Eind 2021 eigen CBDC

De Bank of Korea, die de Zuid-Koreaanse won uitgeeft, onderzoekt al bijna een jaar de haalbaarheid van CBDC’s. Volgens de Korea Times is de centrale bank van plan om tegen eind 2021 een eigen CBDC-systeem te testen.

Verschillende landen, waaronder Zweden, Zwitserland, de VS en Japan, lijken steeds meer tijd, geld en moeite te steken in hun onderzoek naar Central Bank Digital Currency’s. China test momenteel een digitale versie van de yuan.

Bitcoin heeft geen intrinsieke waarde

Lee zei vorige maand op een persconferentie dat hij het eens is met de Amerikaanse benadering van CBDC’s als het gaat om prioriteit geven aan kwaliteitsontwikkeling boven snelheid. De baas van de centrale bank spreekt zoals alleen iemand van de centrale bank kan doen, hij zei namelijk dat bitcoin geen intrinsieke waarde heeft. Hij verschuilt zich achter zijn Amerikaanse ambtgenote Janet Yellen.

‘Het is moeilijk te begrijpen waarom de prijs van bitcoin zo hoog is. De Amerikaanse minister van Financiën Yellen waarschuwde ook voor investeringen in cryptocurrency, ‘zei Lee. ‘Een cryptovaluta is een actief dat geen intrinsieke waarde heeft.’

Leave a Reply