blog

Tezos en Chainlink kondigen partnerschap aan, coins stijgen meer dan 100% in 2020

By 1 mei 2020No Comments

De bedrijven achter de twee populairste altcoins van het moment, Tezos en Chainlink, hebben een partnerschap aangekondigd.

Wat houdt de samenwerking in?

Tezos wil gebruik maken van het gedecentraliseerde Oracle-netwerk Chainlink. Eerstgenoemde bedrijf zegt dat ze hun ontwikkelaars in staat willen stellen om gebruik te maken van de kracht van gedecentraliseerde Oracle-netwerken. Het doel hiervan is om veilig en betrouwbaar toegang te krijgen tot belangrijke off-chain databronnen en deze te gebruiken in hun on-chain-applicaties.

Internet of things

Dat vergt wat uitleg: Met oracles kunnen softwareontwikkelaars smart contracts maken die niet alleen binnen de grenzen van een blockchain werken. Deze smart contracts kunnen gebruik maken van data van buiten de blockchain zoals het weerbericht. Maar dit werkt ook andersom, een smart contract kan ook een signaal afgeven via een programma naar software buiten de blockchain. Hierdoor wordt het mogelijk om blockchain te integreren in de Internet of Things infrastructuur.

In theorie moet het mogelijk worden om elk apparaat smart te maken en aan te sluiten op een blockchain. Dus als volgende week 27 graden wordt verwacht, dan kan je vriezer via de blockchain ijsjes bestellen bij de supermarkt, betalen en laten bezorgen.

Twee teams

SmartPy en Cryptonomic zijn twee teams die al langer werken aan apps voor de blockchain van Tezos. Deze twee teams werken nu aan een oplossing om de oracles van Chainlink te standaardiseren in de smart contracts van Tezos.

Met deze samenwerking is de blockchain van Tezos ook een van de eerste die wordt ondersteund door Chainlink.

Integratie tussen Tezos en Chainlink

De integratie tussen Tezos en Chainlink zal naar verwachting goed verlopen, aangezien de twee projecten al veel nodes delen.

Sergey Nazarov, mede-oprichter van Chainlink, zei over de ontwikkeling:

We kijken ernaar uit om Chainlink’s orakelinfrastructuur naar het Tezos-ecosysteem te brengen en Tezos-ontwikkelaars hoogwaardige gegevens te leveren voor veilige, echt betrouwbare gedecentraliseerde applicaties.

Hij is ook lovend over Tezos:

Tezos is een van de meest geavanceerde blockchains en biedt veel unieke functies die het aantrekkelijk maken voor instellingen en ontwikkelaars. We zijn verheugd om het Tezos-ecosysteem te helpen die cruciale stap voorwaarts te maken in zijn evolutie door veilige integratie met het hele spectrum van waardevolle real-world resources die off-chain zijn.

Tezos is sinds begin van dit jaar met 106% gestegen en Link zelfs met 107%. Deze twee coins zijn ontzettend populair en dat ze nu samenwerken klinkt als muziek in de oren van altcointrades.

Leave a Reply