Bitcoinblog

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Een krachtige move in moeilijke tijden

By 1 mei 2020No Comments
de_koers_van_bitcon_BTC_volgens_michiel_een_krachtige_move_in_moeilijke_tijden

Wat een geweldige uithaal hebben we weer mogen bewonderen van bitcoin. In het discussiekanaal van de members-omgeving van Crypto Insiders had ik nog amper alle volgende zones met de leden gedeeld en de koers van bitcoin ging los. In nagenoeg één vuurpijl omhoog werden de diverse niveaus van weerstand verpulverd. Op dit moment proberen de bulls stand te houden rond de $8.700 wat een mooie setup zou zijn om de komende dagen nogmaals een aanval te doen op de $9.200.

Uiteraard hebben we de dreiging van een mogelijk zware economische crash als zwaard van Damocles boven ons hangen. Het grootste verschil hierin met 2017 zie ik in de impact. Mocht de crisis doorzetten in alle markten dan is de impact natuurlijk enorm. Dit is niet te vergelijken met het slechte nieuws dat de cryptowereld “schokte” in 2017. Hierin kwamen we niet verder dan “China gooit bitcoin in de ban” en dat nog een keer of vier. Al met al kan zo’n periode heel lang duren dus laten we kijken naar de hogere tijdframes op dit moment.

de_koers_van_bitcon_BTC_volgens_michiel_een_krachtige_move_in_moeilijke_tijden_afbeelding1

Afbeelding 1: De koers van bitcoin op de wekelijkse grafiek van cryptocurrency exchange Coinbase

Advertentie

Op bovenstaande chart zie je dat bitcoin is verwikkeld in een hevige strijd met de 50 dagen moving average (MA) van de wekelijkse chart (blauwe lijn). Positief punt is dat de Moving average convergence/divergence (MACD) groen lijkt te draaien en dat zou kunnen betekenen dat er nog meer in het vat zit voor de bulls. Ook het volume groeit weer de afgelopen dagen. Erg belangrijk is om de komende weken dan af te rekenen met de $10.600 die de top markeert van 13 februari. De candle van deze week zou in het mooiste geval rond de $9.000 sluiten en boven die 50 dagen MA-lijn.

Support moet op de korte termijn gevonden worden tussen de $8.200 en $7.700. Ook de 200 dagen MA van de dagelijkse chart ligt in deze zone op de $7.975 op het moment van schrijven. De $7.700 is het begin van die explosieve uitbraak op 29 april. Logischerwijs zouden prijzen hieronder de gehele move tenietdoen en het geheel een vrij bearish tintje geven. In dat geval zou een terugval richting de $6.800-$5.000 niet uitgesloten zijn.

Al met al blijft het met een schuin oog de algehele economie in de gaten houden en kijken hoe bitcoin hierop reageert. Voor nu lijken de seinen echter even op groen te staan en is de stop-loss vrij helder voor langlopende posities. Wil jij nou ook vaker een update ontvangen in deze roerige tijden, uitleg krijgen, in discussie gaan met andere members en trading signals ontvangen? Meld je dan aan en probeer de eerste 30 dagen vrijblijvend gratis!

Advertentie

Leave a Reply