blog

Niemand wil zijn ethereum verkopen, 77% beweegt al zes maanden niet

By 1 mei 2020No Comments

Meer dan driekwart van alle ethereum op zogenaamde Externally Owned Accounts (EOW) staan zes maanden stil. Dat is de conclusie van analysebedrijf Glassnode.

Golf van Hodl’aars

Ethers kunnen op twee manieren worden opgeslagen, in EOW’s en contractadressen. Een EOW betekent niets meer dan dat je ethers in je wallet opslaat. Ethers die op contractadressen staan, worden gebruikt voor smart contracts.

De gegevens van Glassnode laten zien dat verzamelaars van ether beginnen te lijken op bitcoinners: Er wordt steeds meer HODL-gedrag vertoond. HODL is een verbastering van hold, de handeling van het vasthouden van je coins ongeacht of de koers omhoog of omlaag beweegt.

De cijfers onderbouwen dit:

  • 77,7% van het vrije aanbod aan ether is in een half jaar niet verplaatst
  • 57,6% staat al een jaar stil
  • 31,6% is al twee jaar onbewogen

Bij bitcoin is 42,8% van alle bitcoins al minstens twee jaar onberoerd gebleven. Deze cijfers kun je overigens niet zomaar één-op-één met elkaar vergelijken. Er zijn te veel verschillen in use-cases tussen bitcoin en ethereum.

Over de koers van ether

Zelfs als je de crash van 12 maart meetelt, heeft ether een goed 2020. Sinds 1 januari is de koers met 64% gestegen. Bitcoin is dit jaar met 21% gestegen. Eerder vandaag schreven we over het belang van de 200-MA (inclusief uitleg) voor bitcoin. Hieronder worden verschillende moving averages over elkaar gelegd.

En wat blijkt? De huidige moving averages van ether lijken op die van bitcoin in 2015. Nogmaals, de twee coins zijn op fundamenteel vlak niet met elkaar te vergelijken, maar met de komende ontwikkeling van Ethereum 2.0 is het niet ondenkbaar dat de vraag naar ethers stijgt. Net zoals de block halving een katalysator voor bitcoin kan zijn.

Hieronder de koers van ethereum uitgedrukt in sats, de kleinste rekeneenheid van bitcoin. Een sat is een honderd miljoenste van een enkele bitcoin (0.00000001 BTC).

Sinds begin van het jaar zie je dat dalen steeds hoger worden. Ethereum wordt dus steeds meer sats waard. Als door de halving de dollarwaarde van bitcoin stijgt, dan lijkt de dollarwaarde van ethereum hier op mee te kunnen liften.

Leave a Reply