blog

Bitcoin stijgt met 193 procent naar 23.400 dollar na overschrijden belangrijke grens

By 1 mei 2020No Comments

Onderzoeksbureau Fundstrat verstuurt periodiek een mailing naar alle klanten. In de laatste mailing analyseerden ze wat het betekent dat de koers boven de 200-ma uitkomt.

Historisch gezien stijging van 193 procent

Fundstrat keek naar de tienjarige geschiedenis van bitcoin en concludeerde dat bitcoin gemiddeld met 193% stijgt nadat de 200-ma overwonnen is. Die grens ging bitcoin over op ongeveer 8.000 dollar. Nou, tel daar maar 193% bovenop en dan kom je uit op 23.440 dollar.

Mocht je je afvragen wat 200-ma is, dat leggen we later in dit artikel uit.

Hierboven zie je dat bitcoin de afgelopen 12 maanden meerdere malen de 200-ma is overschreden. Nadat de 200-ma in april 2019 overwonnen werd, schoot de koers omhoog. Fundstrat zegt dat de keren daarna de koers niet de kans kreeg om zo hard mee te stijgen. Dat komt omdat er veel onzekerheid was rondom Libra en de politieke onrust die dat meebracht.

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om te begrijpen dat dit positieve technische plaatje niet noodzakelijkerwijs moet worden vertaald in een andere rally. In 2020 heeft bitcoin deze grens eerder overschreden maar de eventuele bullrun werd helemaal te niet gedaan door het effect van het coronavirus op de economie en de aandelenmarkten.

Wat is de 200-ma?

Nu even wat uitleg over de 200-ma. Het getal 200 staat voor 200 tijdseenheden. In dit geval is elke tijdseenheid één dag. MA is een afkorting voor moving average, ofwel afgewogen gemiddelde. Die groene lijn in de grafiek laat dus de afgewogen gemiddelde koers van de afgelopen 200 dagen zien.

Als de huidige koers zich boven het gemiddelde van de afgelopen 200 dagen bevindt, dan wordt dat gezien als een positieve trend. Dat geldt niet alleen voor de cryptomarkt, maar voor alle markten. Vanmiddag gaan we hier verder op in, in een koersartikel en op ons YouTube-kanaal.

Halving kan niet snel genoeg beginnen

Tom Lee is een van de oprichters van onderzoeksbureau Fundstrat. Hij voorspelde in februari nog dat bitcoin dit jaar 40.000 dollar zou kunnen worden. Maar zelfs nadat de effecten van het coronavirus op de bitcoinkoers duidelijk worden, blijft Fundstrat optimistisch. Daar staan ze niet alleen in. Joe DiPasquale, CEO van BitBull Capital:

Historisch gezien hebben halvering van beloningen geleid tot een aanzienlijke prijsstijging omdat ze het aanbod van bitcoin verminderen, waardoor de prijs hoger wordt. Het marktsentiment is ook positief in de aanloop naar het evenement. Dat speelt mee, in combinatie met de verwachte inflatie op lange termijn voor de Amerikaanse dollar. Deze inflatie verandert als gevolg van de recente kwantitatieve versoepeling.

Leave a Reply