blog

Tesla en SpaceX CEO Elon Musk blijft fan van cryptocurrency Dogecoin

By 4 maart 2020No Comments

Het is altijd leuk als grote namen buiten de cryptowereld zich uitspreken over cryptocurrency’s. Elon Musk, directeur van autofabrikant Tesla, heeft opnieuw zijn voorkeur voor de altcoin Dogecoin uitgesproken.

Op 3 maart tweette hij: “Dogs rock”, gevolgd door: “They have the best coin”, duidelijk verwijzend naar dogecoin. De tweet werd met veel enthousiasme en memes ontvangen.

Dogecoin is zijn favoriet

Dit is trouwens niet de eerste keer dat Elon Musk zijn liefde voor dogecoin verklaart. In april vorig jaar tweette hij nog: “Dogecoin is misschien wel mijn favoriete cryptocurrency. Het is best cool.”

Vorig jaar was Elon Musk zelfs even ‘CEO’ van dogecoin, nadat Twitteraars konden kiezen uit Vitalik Buterin, Charlie Lee, Marshall Hayner. Musk kon de grap wel waarderen en plaatste deze titel ook op zijn Twitterpagina.

Ook de communtiy van Dogecoin vindt het fantastisch dat Elon Musk positief is over hun munt: ‘Elon Musk thinks we’re pretty cool.’

Dogecoin een van de oudste, maar minst serieuze altcoins

Dogecoin bestaat al sinds december 2013 en is daarmee een van de oudste altcoins. De cryptocurrency is vernoemd naar een bekende internetmeme. Het logo van de munt is een Shiba Inu, je kan deze hond zien als de mascotte van de dogecoin.

De community neemt zichzelf niet zo serieus, en daarom is het des te knapper dat dogecoin al jaren een blijvertje is tussen de vele altcoins. Op Coinmarketcap kunnen we dogecoin vinden op de 33e plek, net onder VeChain (VET) en Basic Attention Token (BAT).

In de afgelopen 24 uur is dogecoin met maar liefst vijf procent gestegen vergeleken met de dollar en bitcoin. Daarmee presteert dogecoin beter dan het Tesla van Elon Musk. Het aandeel van Tesla steeg gisteren met ‘slechts’ 0,25 procent.

Dogecoin is verkrijgbaar op internationale cryptobeurzen zoals Binance. Je koopt eerst bitcoin bij een cryptocurrency broker zoals BTC Direct, en kan vervolgens bitcoin inruilen voor dogecoin op Binance.

Leave a Reply