blog

Technische analyse: Nano kan komende dagen met 10% stijgen

By 9 september 2020No Comments

Vanaf vandaag handel je in nano met de cryptocurrency app BLOX. Deze altcoin is een gouwe ouwe, en staat al jaren in de top 100 grootste cryptomunten. Maar wat kunnen we van nano verwachten in de komende dagen?

Ondersteuning op 0,64 euro

Je kijkt hieronder naar de eurokoers van nano, van februari tot en met nu. Elke candle op de grafiek stelt een dag voor.  Op dit moment vindt de prijs ondersteuning op 0,64 euro. Als nano dit niveau vasthoudt, dan kan dit een fundament vormen voor een nieuwe stijging. In maart was deze prijs ook even een ondersteuning, maar dat duurde helaas niet lang.

Nano test de trendlijn

Op de grafiek hieronder kijken we even naar de koers in dollars, want deze toont een langere historie dan de eurografiek. Sinds mei vorig jaar bevindt de koers van nano zich in een dalende trend. Dat zie je aan de dalende trendlijn, die vijf toppen aanraakt (rode pijlen op de grafiek). Begin juni is het nano gelukt om uit de trendlijn te breken. Nu lijkt nano de lijn te testen, en dat is alleen maar positief.

Met het testen van een trendlijn bedoelen we dat de koers de lijn nog één of meerdere malen aanraakt na een uitbraak. De uitbraak is daarna bevestigd en de koers kan verder omhoog (of omlaag, wanneer de uitbraak de andere kant op ging). Wanneer de koers hierna omhoog stuitert, is dit een sterke basis voor een verdere groei.

Sterk verband met bitcoin

Maar we moeten misschien niet te snel conclusies trekken. Veel van wat nano doet, is afhankelijk van de koers van bitcoin. Dat is ook niet vreemd, de hele cryptomarkt bestaat voor ruim 57,5 procent aan bitcoin. Dat is knap, gezien bitcoin moet opboksen tegen bijna 7.000 andere coins.

Hieronder zie je het verband tussen nano (blauw) en bitcoin (rood). In grote lijnen volgt nano de koersbewegingen van bitcoin in het afgelopen jaar. Kortom, wil je handelen in nano? Houd dan ook altijd met een schuin oog de koers van bitcoin in de gaten. 

Onze verwachting van nano voor de komende dagen

Wat gaat de koers van nano op korte termijn doen? We hebben twee scenario’s: bullish (positief) en bearish (negatief).

Bullish
Blijft de prijs ondersteuning vinden op 0,64 euro, de oranje lijn? Dan is 0,76 euro het volgende niveau om in de gaten te houden, dit is de groene lijn op de grafiek. Deze prijs is in de afgelopen maanden een ondersteuning geweest, en kan nu juist een weerstand vormen.

Bearish
Maar als nano onder 0,64 euro zakt, wordt 0,55 euro het volgende niveau. Dit is de rode lijn op de grafiek hierboven. Begin dit jaar, maar ook in april en mei was dit een sterk steunpunt.

Leave a Reply