blog

Nieuwe marktplaats voor Minecraft cryptocurrency items

By 10 september 2020No Comments

De videogame Minecraft werd in 2011 uitgebracht en is nog steeds immens populair. Spelers kunnen nu in-game items gebruiken gebaseerd op NFT-tokens op de blockchain van Ethereum. De functie wordt uitgerold met een plug-in van blockchain-gamingbedrijf Enjin.

Coincheck speelt mee

Enjin, een blockchainbedrijf dat in-game-items aanbiedt, werkt samen met de Japanse cryptobeurs Coincheck om de handel in in-game Minecraft cryptocurrency-tokens vooruit te helpen.

Coincheck heeft een nieuw product gebouwd genaamd NFT Marketplace. Dit moet het makkelijker maken om in NFT-tokens te handelen. Als je eenmaal een token gekocht hebt dan kan je deze naar Minecraft sturen.

De tokens kunnen in het spel worden geïmporteerd via Enjin’s EnjinCraft-plug-in. Elk token komt overeen met een afzonderlijk item. De onderstaande schermafbeelding laat Forgehammer zien, een wapen wat gebruikt kan worden in het spel. Op de website van Enjin staat dat het wapen 25 ENJ (4 euro) waard is.

Het is niet duidelijk of Coincheck van plan is om zijn eigen reeks Minecraft specifieke tokens uit te geven, of dat het alleen maar van plan is de bestaande lijn van niet-vervangbare tokens van Enjin te ondersteunen.

Unieke tokens

We hadden het in de intro al even over NFT-tokens. NFT staat voor non-fungible tokens, in het Nederlands niet inwisselbare munten. Elke munt is uniek en vertegenwoordigt ook iets unieks. Zo kan een token staan voor de Forgehammer, maar staat een andere token voor een Unicorn. En zoals iedereen weet is de waarde van een Unicorn vele malen hoger dan van een hamer.

De tokens kunnen ook gebruikt worden in andere games dan Minecraft. Enjins Multiverse-standaard betekent dat verschillende andere games ook de NFT-tokens van het bedrijf ondersteunen.

Minecraft en cryptocurrency

Dit is niet de eerste keer dat derden hebben geprobeerd om cryptocurrency in Minecraft te integreren. Spelers hebben eigen servers gemaakt die bitcoin betalingen ondersteunen, zoals BitQuest, MinecraftCC, PlayMC en SatoshiQuest. Die servers belonen spelers op basis van hun activiteit of belonen spelers voor het vinden van items.

Externe game ontwikkelaars hebben ook Minecraft-klonen gemaakt, zoals Cryptovoxels en Craft.cash, die landeigendom vastleggen op respectievelijk de blockchains van Ethereum en Bitcoin Cash.

Minecraft zelf heeft geen officiële ondersteuning voor cryptocurrency, des te mooier is het om te zien dat er vraag naar is, en dat de community in dat gat is gesprongen.

Leave a Reply