blogExchanges

Vraag China naar DeFi neemt toe, liquiditeitsproblemen ethereum beurzen

By 9 september 2020No Comments

De afgelopen week is de waarde van veel cryptocurrency, waaronder DeFi-tokens, ontzettend hard gedaald. Toch lijkt de vraag naar DeFi vanuit China te groeien.

Populariteit stijgt

De dagelijkse zoekopdrachten naar ‘DeFi’ op het populaire Chinese sociale mediaplatform WeChat bereikten op 2 september een nieuw record van bijna 900.000, bijna een verdubbeling van het vorige record van 500.000.

Bankrun bij exchanges

Op 7 september meldde de Chinese journalist Colin Wu dat veel lokale cryptocurrency beurzen te kampen hadden met liquiditeitsproblemen. Dit komt omdat veel gebruikers een soort bankrun veroorzaken en hun coins willen verplaatsen van beurzen naar verschillende DeFi-protocollen.

Wu deelde grafieken die aangeven dat veel Chinese handelaren ether kochten de afgelopen weken tijdens de prijsdaling. Velen hiervan verplaatsten deze verse ethers van de beurs naar gedecentraliseerde beurzen (DEX) voor yield farming.

Reactie op reactie

In reactie hierop blokkeren sommige beurzen de opname van coins volgens Wu. Dit heeft uiteraard geleid tot spanningen tussen beurzen en gebruikers. Gebruikers zijn nu een haal-je-coins-van-de-beurs actie gestart:

Om deze vlucht van kapitaal tegen te gaan, zie je dat steeds meer Chinese beurzen risicovolle Yield Farming coins toevoegen aan hun productaanbod. Denk hierbij aan Sushi-token.

Lokale initiatieven

Op 2 september tweette Molly ook over de Chinese populariteit van DeFi. Zij zegt dat DeFi ervoor gezorgd heeft dat lokale investeerders geld bij elkaar leggen om een DeFi-fonds te starten.

Het record van aantal DeFi zoekopdrachten op WeChat viel samen met het record voor totale vastgezette waarde in de DeFi-sector. Volgens DeFi Pulse was er op 2 september 9,5 miljard dollar vastgezet in verschillende smart contracts.

Leave a Reply