blog

Technische analyse: Dogecoin (DOGE) de ideale munt om met Bitcoin te traden

By 17 juni 2020No Comments

Such wow. Many price. Vanaf vandaag koop je dogecoin (DOGE) in de alles-in-één cryptocurrency app BLOX. Waar moet je op letten bij het kopen en verkopen van DOGE? Speciaal voor deze gelegenheid een technische analyse over DOGE, zodat jij goed voorbereid kan traden!

Begonnen als grap

Dogecoin begon in december 2013, eigenlijk als een grap. Doge verwijst naar dat grappige plaatje van de Shiba Inu, deze internetmeme was toen erg populair.

Dogecoin is dus meer een parodie op cryptocurrency. Maar al snel groeide DOGE uit tot een cryptocurrency van formaat. Op dit moment staat dogecoin nog steeds in de top 50 cryptocurrency’s op het gebied van totale marktwaarde.

En dat is knap, want onder dogecoin staan genoeg projecten die een serieuzere inslag hebben dan dogecoin. Waarom is de munt dan zo populair?

Grote schommelingen

De koers van DOGE is nooit erg hoog geweest. Op het absolute hoogtepunt was één dogecoin 0,019 dollar (0,017 euro) waard, dat was op 7 januari 2018.

Maar laat je daardoor niet afleiden. Ondanks de lage koers maakt dogecoin procentueel grote prijsschommelingen. Hieronder zie je de hele koersgeschiedenis van dogecoin. Dogecoin kan je veel rendement opleveren, maar is tegelijkertijd ook een risicovolle investering.

De grootste stijging was in 2017. In één jaar vloog de koers met bijna 8.575 procent omhoog!

Dogecoin ideaal om te traden met bitcoin

Je kan dogecoin uitdrukken in dollar of in euro. Maar traders gebruiken DOGE eigenlijk vooral om te verhandelen tegenover bitcoin. Het handelspaar DOGE/BTC is dan ook erg populair bij veel exchanges.

De koers van DOGE wordt vaak uitgedrukt in satoshis (sats). Dat is een honderd miljoenste deel van een bitcoin. Laat je de prijs in sats zien, dan komt er iets bijzonders uit. De koers van DOGE beweegt zich namelijk vooral zijwaarts!

Al jaren beweegt de prijs van DOGE zich tussen 20 en 110 sats. Weet je dit, dan kan dat veel rendement opleveren. Dat zie je op de grafiek hieronder.

Vergelijk dat bijvoorbeeld maar eens met peercoin. Deze munt bestaat langer dan dogecoin, maar verliest in verhouding met bitcoin alleen maar in waarde. Hieronder zie je de hele geschiedenis van peercoin, uitgedrukt in sats.

Veel kleinere altcoins laten hetzelfde patroon zien als peercoin. Ze beginnen hoopvol, maar op lange termijn verliezen ze veel waarde ten opzichte van bitcoin.

Met DOGE ben je niet de gebeten hond

Maar dogecoin is anders. Volgens analist Willy Woo is dogecoin met recht een van de weinige altcoins die ook op lange termijn waardevast is. Dat komt volgens hem door het Lindy Effect. Omdat de coin al zo lang succesvol is, heeft het een grotere kans om te overleven.

Anders dan bij andere oudere projecten zoals Peercoin en Namecoin heeft DOGE namelijk een stevig fundament:

  • Dogecoin wordt verhandeld op veel exchanges. Vanaf juli 2019 is dogecoin ook verkrijgbaar op Binance, en vanaf vandaag ook op BLOX.
  • Dogecoin is nog steeds populair onder traders. Dagelijks wordt er voor miljoenen dollars aan DOGE verhandeld.
  • Dogecoin wordt ondersteund door de meeste wallets, bijvoorbeeld door Coinomi en TREZOR.
  • Dogecoin heeft een actieve, open community. In januari 2014 doneerde de gemeenschap 50.000 dollar aan het Jamaicaanse bobsleeteam, zodat zij mee konden doen aan de Winterspelen in Sochi.
  • Je kan op veel plekken ook daadwerkelijk betalen met dogecoin.

Dit alles zorgt dat DOGE wel een blijvertje is. Ondanks dat de coin begonnen is als grap is dogecoin al jaren een begrip in de cryptomarkt. En vanaf vandaag koop je dogecoin dus ook gewoon op BLOX! Download de app en ga direct aan de slag:

Leave a Reply