blog

Technische analyse: Als Bitcoin uit deze driehoek breekt is 9.750 dollar het doel

By 17 juni 2020No Comments

Gisteren lukte het bitcoin om tot 9.500 dollar (8.444 euro) te stijgen. Vandaag beweegt de koers vooral zijwaarts. Wat kunnen we van de komende dagen verwachten?

Oude ondersteuning wordt weerstand

Eigenlijk beweegt bitcoin al sinds mei zijwaarts. Ook al maakt de koers grote sprongen op en neer, een duidelijke trend is niet goed zichtbaar. Dat zie je terug op de grafiek hieronder. Je kijkt naar de koers uitgedrukt in dollars, elke candle op de grafiek stelt vier uur voor.

Sinds mei beweegt bitcoin zich in een marge tussen 8.700 dollar (7.734 euro) en 10.000 dollar (8.890 euro).

Begin juni vond de prijs nog ondersteuning op 9.550 dollar (8.489 euro), dat is de blauwe lijn op de grafiek. Deze ondersteuning lijkt nu verleden tijd, want dit prijsniveau is nu juist een weerstand geworden. Het lukte bitcoin gisteren niet om erbovenuit te stijgen.

Driehoek staat op uitbreken

Zoomen we in op de grafiek, dan zien we dat de koers een driehoek vormt. Een uitbraak uit deze driehoek kan een grote koersbeweging tot gevolg hebben. Je kijkt nu naar de bitcoinkoers van de afgelopen dagen, alleen stelt elke candle nu dertig minuten voor.

Het koersdoel van zo’n symmetrische driehoek staat gelijk aan de ‘opening’ van de driehoek, aan de linkerkant. In het positieve geval stijgt de koers dan naar 9.750 dollar (8.667 euro), bij een uitbraak aan de onderkant zakt de koers terug naar 9.150 dollar (8.134 euro).

Wat gaat de koers nu doen?

Wanneer we uitzoomen hebben we een beter beeld van de koersverwachting van bitcoin. Je kijkt hieronder weer naar de vier uurs-grafiek. De rode en de groene balk laten de ondersteuning en weerstand zien van de afgelopen maanden. Daarnaast zie je in het klein ook de driehoek die we zojuist bespraken.

Bullish

Breekt de koers uit de driehoek, dan is 9.750 dollar (8.667 euro) het volgende doel. Stijgt bitcoin verder, dan is het te verwachten dat de koers opnieuw weerstand vindt bij 10.000 dollar (8.898 euro), de groene balk op de grafiek.

Bearish

Gaat bitcoin door de onderkant van de driehoek, dan is 9.150 dollar (8.134 euro) het eerste doel. Zakt de koers verder, dan is de rode balk een sterke weerstand. Dit niveau bevindt zich rond 8.700 dollar (7.734 euro).

Leave a Reply