blogExchanges

Nieuw op cryptocurrency app BLOX: Dogecoin (DOGE)

By 17 juni 2020No Comments

Woef! Vanaf vandaag kan je dogecoin (DOGE) kopen in de alles-in-één cryptocurrency app BLOX. Dogecoin is de vierde coin in vier weken tijd die toegevoegd wordt aan het assortiment van BLOX. Maar wat is DOGE eigenlijk, en wat kan je ermee?

De eerste echte meme munt

Doge verwijst naar de meme, het grappige plaatje met de Shiba Inu-hond. De coin werd in december 2013 geïntroduceerd, eigenlijk als een grap, door de Amerikaanse programmeur Billy Markus. Hij noemt zichzelf gekscherend Shibetoshi Nakamoto, verwijzend naar Satoshi Nakamoto. Laatstgenoemde is de anonieme bedenker van bitcoin.

Dogecoin staat bekend om zijn actieve community. Een gemeenschap die zichzelf niet al te serieus neemt, maar wel met een goed hart. In januari 2014 haalde de dogecoin community maar liefst 50.000 dollar in dogecoin op voor het Jamaicaanse bobsleeteam. Dat team had zichzelf gekwalificeerd voor de Winterspelen in Sochi, maar kon het zich niet veroorloven om te gaan. Met hulp van de gemeenschap kon het team toch gaan, en werd het 29e in de ranglijst.

Doge wordt gebruikt om te handelen en te doneren

Dogecoin wordt nu vooral gebruikt om te verhandelen. Investeerders proberen zoveel mogelijk rendement te behalen, door bijvoorbeeld dogecoin te verhandelen voor bitcoin en andersom. In mindere mate wordt dogecoin ook gebruikt om op online communities dingen te (ver)kopen of kleine fooien te geven.

Inmiddels staat dogecoin nog steeds in de top 50 grootste cryptomunten. Op dit moment heeft dogecoin een marktwaarde van 323 miljoen dollar. Toch knap voor een munt die begonnen is als een grap. Op het hoogtepunt van de crypto bull market van 2017 en 2018 had dogecoin zelfs een marktwaarde van 2 miljard dollar!

Wat is BLOX?

BLOX is de alles-in-één cryptocurrency app voor je smartphone. Handel bliksemsnel in de populairste cryptomunten. Of je nu voor een euro koopt of duizend euro wil besteden, jij bepaalt je inleg. En ben je jouw telefoon verloren? Geen probleem, het enige wat iemand kan doen is het geld overmaken naar je eigen bankrekening. Meer weten? Check hier de website van BLOX.

Leave a Reply