blog

Chainlink op lijst tech pioniers 2020 van World Economic Forum

By 17 juni 2020No Comments

Voor de hele wereld geldt dat 2020 een jaar is om snel te vergeten, maar niet voor Chainlink. Niet alleen is hun munt eindelijk verkrijgbaar via BLOX, ze zijn ook door het World Economic Forum (WEF) genoemd op de lijst 100 of the most promising Technology Pioneers of 2020.

Baanbrekende crypto bedrijven 2020

Het WEF heeft zes blockchain bedrijven op de lijst van 100 erkend als Technology Pioneers voor 2020. Volgens de website van het WEF zijn de blockchain en crypto start-ups die erkend zijn voor baanbrekende nieuwe technologieën en innovaties in 2020:

  • Lightning Labs
  • Chainlink
  • MakerDAO
  • Elliptic
  • Ripio
  • Veridium Labs

Breed scala aan disciplines

Deze zes bedrijven behoren tot een lijst waar honderd bedrijven opstaan. Zij zijn gekozen voor hun bijdragen aan technologie, variërend van kunstmatige intelligentie voor het diagnosticeren van kanker en kwantumcomputers, tot technologieën voor het afvangen en verwijderen van koolstof, de productie van celvlees en het gebruik van micro-organismen voor het opsporen van goederen. Ofwel, een breed scala aan disciplines.

Twee jaar meepraten

Op de website van het WEF staat ook: ‘Door zich bij deze gemeenschap aan te sluiten, beginnen de Technology Pioneers aan een tweejarige reis waarbij ze deel uitmaken van de initiatieven, activiteiten en evenementen van het World Economic Forum. Ook brengen ze hun baanbrekende inzichten en frisse blik naar belangrijke wereldwijde discussies.’

Chainlink’s mede-oprichter Sergey Nazarov schreef dat het bedrijf blij is met de eer:

‘Het gebruik van slimme contracten op de blockchain om garanties af te dwingen bij contractuele verplichtingen, heeft wijdverspreide sociale en economische voordelen. We zijn er trots op dat we een rol kunnen spelen bij het brengen van verantwoording en automatisering in mondiale en lokale economieën, en we kijken ernaar uit om bij te dragen aan de Forum-dialogen over deze uitdaging.’

Eerdere cryptowinnaars zijn bijvoorbeeld Ripple in 2015 en het bedrijf Blockchain in 2016.

De cryptomunt LINK van Chainlink is sinds vorige maand te koop via de app BLOX.

Leave a Reply