blog

Het wordt net zo makkelijk om bitcoins te gebruiken als de dollar en euro

By 17 juni 2020No Comments

Jesse Powell, de baas van crypto exchange Kraken, zegt in een recent interview met Bloomberg dat bitcoin net zo makkelijk te gebruiken zal zijn als de Amerikaanse dollar. Daarvoor moeten er nog wel veel tools gebouwd worden.

‘Het duurt niet lang meer voordat alle technologie achter bitcoin gewoon verdwijnt en zal het net als de Amerikaanse dollar iets zijn waar niemand echt begrijpt hoe het werkt, maar gewoon gebruikt.’

Powell legt uit ook dat het niet nodig is om bitcoin via de blockchain te versturen, omdat de tweede laag oplossingen dit overnemen.

Is bitcoin wel zo’n goede hedge?

Lange tijd leek het er op dat bitcoin zich zou loskoppelen van de grillen van de aandelenmarkten, maar in maart werd pijnlijk duidelijk dat de bitcoin koers flink wordt beïnvloed door onzekerheid op de aandelenmarkt. Hierdoor kan je vraagtekens zetten bij het idee dat bitcoin een waarde opslag is of een afdekking tegen het financiële systeem.

Joe Weisenthal schreef over deze vraagtekens voor Bloomberg:

‘Ondanks de buitengewone marktvolatiliteit is bitcoin niet tot nieuwe hoogten gestegen. In feite blijft het een algemene trend van lagere pieken maken. Dit neemt het argument weg dat een economische crisis goed is voor bitcoin. Niet alleen is het niet zo snel gegaan, het is in feite gewoon in dezelfde richting gegaan als de S&P in deze volatiliteit. Bitcoin steeg in het begin van het jaar bij, stortte vervolgens in tijdens de crash, en daarna kwam de rebound, en het is de laatste paar dagen weer ingestort. Dit ondermijnt het argument dat bitcoin goed is om je portfolio te spreiden.’

Bitcoin en goud

Ondanks de toenemende correlatie van bitcoin met de Amerikaanse aandelenmarkt, beweert Powell dat mensen het als een veilige haven beschouwen vanwege het ‘eindige, voorspelbare aanbod.’ Dat merkt hij aan gesprekken met klanten van ‘zijn’ Kraken. Denk hierbij aan hedgefondsen, vermogensbeheerders en consumenten.

Powell is er ook van overtuigd dat bitcoin goud gaat overtreffen als oppotmiddel. Hij gebruikt hiervoor het argument dat er ergens een asteroïde is waar goud op te vinden zal zijn.

Inflatie komt er aan, koop bitcoin

Zoals we maandag schreven, is de aandelenmarkt voorlopig gered door de Amerikaanse centrale bank. Zij hebben zich toegelegd op het kopen van individuele bedrijfsobligaties. Powell vindt het een dom idee om junk bonds van mislukte Amerikaanse bedrijven op te kopen.

Verder stelt hij dat de grootste centrale bank ter wereld ‘biljoenen dollars’ drukt om beursgenoteerde aandelen op te pompen, waardoor hij verwacht dat de inflatie door het dak zal gaan.

‘Je kunt niets meer in dollars prijzen. De inflatie zal hier zeer binnenkort uit de hand lopen. Ik zou bitcoin kopen als een hedge tegen die inflatie.’

Leave a Reply