blog

Technische analyse: Chainlink (LINK) kan nogmaals met 30 procent stijgen

By 13 augustus 2020No Comments

Het succes van Chainlink kent geen grenzen, de coin bereikt record na record. In dit artikel lees je alles over de redenen achter de prestaties van Chainlink, maar wat zeggen de grafieken zelf? Alvast een klein voorproefje, er is een formatie die hint naar nóg een stijging van 30 procent.

Flinke run

Maar eerst even een terugblik, want het ging wel heel erg hard. Hieronder zie je het koersverloop van Chainlink sinds het dieptepunt in maart, uitgedrukt in dollars. Toen kon je LINK nog kopen in de app BLOX voor een prijs van 1,34 euro per stuk (1,58 dollar). Vandaag werd het hoogtepunt van 15 euro (17,75 dollar) bereikt. De koers is meer dan 11 keer over de kop gegaan sinds maart!

Bull flag is uitgekomen

Genoeg FOMO, we gaan weer kijken naar de Chainlink koers van deze week. Je kijkt naar het koersverloop sinds 5 augustus, elke kaars op de grafiek stelt vier uur voor. 

Vanaf 10 augustus bewoog de koers in een bull flag. Dat is een koersformatie die meestal leidt tot een flinke stijging.

Je herkent een bull flag zo:

  1. Eerst maakt de koers een enorme beweging omhoog. Dat is de mast van de vlag (links op de grafiek).
  2. Daarna beweegt de koers zich tussen twee trendlijnen naar beneden.
  3. Breekt de koers aan de bovenkant uit? Dan is de stijging even groot als de mast van de vlag (rechts op de grafiek).

Vandaag werd het koersdoel van de bull flag net gehaald, zoals je kan zien op de grafiek hierboven kan zien.

De geschiedenis kan zich herhalen

Waarom deze bull flag benoemen, terwijl het al gebeurd is? Het kan zomaar zijn dat de geschiedenis zich herhaalt, de koers lijkt namelijk een nieuwe bull flag te vormen op de grafiek.

En als dat zo is, wordt het nieuwe koersdoel 18,25 dollar (21,59 dollar). De prijs kan dan opnieuw met dertig procent stijgen!

Dat zie je op de grafiek hieronder, elke kaars op de grafiek stelt nu één uur voor. De lengte van de bull flag is trouwens willekeurig, de koers kan ook eerder uitbreken.

Wat kunnen we van Chainlink verwachten?

Wanneer LINK uit de bull flag knalt, dan kunnen de champagneflessen opnieuw open. Maar er kan altijd van alles gebeuren, dus houden we rekening met twee scenario’s. Deze zie je op de uurgrafiek hieronder terug.

Bullish
Bij een uitbraak uit de bull flag is het koersdoel 18,25 dollar (21,59 dollar), de groene lijn op de grafiek. Dat betekent dat chainlink opnieuw een all-time high bereikt! Voordat het zover is, kan 14,70 (17,41 dollar) een weerstand zijn, de oranje lijn op de grafiek.

Bearish

Maar zakt de koers, dan wordt 13,55 euro (16,04 dollar), de bovenste rode lijn op de grafiek. Dit komt overeen met de onderkant van de bull flag. Het volgende steunpunt vinden we terug op 12,25 euro (14,50 dollar), de onderste rode lijn. Dit was een eerdere weerstand begin augustus.

Leave a Reply