Bitcoinblog

Bitcoin Bulletin: Wall Street begint Bitcoin langzaam te omarmen

By 13 augustus 2020No Comments

Al jaren roepen Bitcoiners dat het niet lang zou duren voordat het grote geld zich op bitcoin zou storten. Vaak werd dat door tegenstanders van de digitale munt weggelachen. Hoe haalden we het in ons hoofd dat het machtige Wall Street die uit het niets gecreëerde digitale munt serieus zou nemen? Deze week kwam echter naar buiten dat het Amerikaanse MicroStrategy meer dan $200 miljoen aan bitcoin heeft gekocht. Waarom? Omdat ze bij het beursgenoteerde bedrijf niet meer geloven in de dollar. MicroStrategy is hiermee het eerste grote bedrijf dat publiekelijk deze stap heeft gezet en persoonlijk verwacht ik dat er nog velen zullen volgen.

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

Tijden veranderen

Het grappige aan dit verhaal is dat zelfs de CEO en oprichter van MicroStrategy bitcoin in 2013 heeft afgeschreven. Volgens Saylor waren de dagen van bitcoin geteld en zou het een kwestie van tijd zijn voordat de munt hetzelfde lot als online gambling zou ondergaan. Het komische is dat online gambling momenteel groter is dan ooit, dus we kunnen ook niet zeggen dat Saylor er compleet naast zat met zijn uitspraak. Een kleine 7 jaar na deze ietwat ongelukkige tweet maakt Saylor bekend dat zijn bedrijf MicroStrategy bitcoin als primaire reserve-asset gaat gebruiken.

– Advertentie –

bitcoin_bulletin_wall_street_begint_Bitcoin_langzaam_te_omarmen_tweetAfbeelding 1: De tweets van Michael Saylor over Bitcoin

We kunnen hier nu natuurlijk heel lullig over gaan doen, maar laten we eerlijk zijn; Bitcoin was in 2013 ook een ander beestje dan het nu is. De toekomst van de munt was destijds een stuk minder zeker en daarbij getuigt het van een sterke persoonlijkheid om zo van mening te kunnen veranderen. Er zijn op dit moment ongetwijfeld meer grote bedrijven die over dezelfde move nadenken en MicroStrategy zullen volgen. Zeker als je bedenkt dat de koers van het bedrijf na de bekendmaking met bijna 10% is gestegen. De markt was het blijkbaar ook eens met deze toch wel gedurfde strategie. Ik kan me namelijk best voorstellen dat het voorstel bij een deel van de aandeelhouders wat minder is gevallen, vooral bij het grijzere gedeelte van de aandeelhouders dat niet zoveel met technologie heeft.

Waarom MicroStrategy voor bitcoin koos

In het officiële statement dat naar buiten werd gebracht valt te lezen dat het al langer op zoek was naar assets om hun cashreserves in te investeren. Al snel was men ervan overtuigd dat de bijzondere eigenschappen van bitcoin niet alleen een goede verzekering tegen potentiële inflatie zijn, maar het ook waarschijnlijk maken dat bitcoin het de komende jaren beter gaat doen dan alle andere assets. De wereldwijde acceptatie, de bekendheid van het merk bitcoin, de kracht van het ecosysteem, de dominantie van het netwerk, de veerkrachtige architectuur van het systeem en de sterke gemeenschap om de digitale munt worden allemaal genoemd in het statement.

Er staat letterlijk dat ze bitcoin zien als het digitale goud. Bitcoin is volgens MicroStrategy de beste vorm van geld die ooit bestaan heeft. De beslissing om op zoek te gaan naar een asset als bitcoin was vooral gedreven door de macro-economische situatie waarin we ons momenteel bevinden. Het coronavirus heeft de hele wereld stilgezet, er wordt geld geprint op een nog nooit eerder vertoonde schaal en er is veel politieke en economische onzekerheid. Bij MicroStrategy zijn ze ervan overtuigd dat deze factoren ervoor zullen zorgen dat de koopkracht van fiatgeld de komende jaren nog flink zal afnemen en dat bitcoin als de grote winnaar uit de strijd gaat komen. Tijden kunnen veranderen. Het grote geld lijkt nu echt voor bitcoin te kiezen. Het kan de komende maanden zomaar heel snel gaan met onze favoriete digitale munt!

– Advertentie –

Leave a Reply