Bitcoinblog

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Een nieuwe hype?!

By 14 augustus 2020No Comments

Van bijna $15 naar $0,62 in iets meer dan een uur! Een ware farming hype bubbel die op het hoogtepunt knapte. Dit is wat er met YAM gebeurde. Nadat een voorstel goed werd ontvangen door de community werd er een kritische fout gevonden. Hierdoor kon de “upgrade” niet doorgaan en was de gigantische daling een feit; met tokens die mij doen denken aan het Farmville-spel dat door velen op Facebook werd gespeeld. Was het wachten op problemen? Dat kan ik enkel met een volmondig ja beantwoorden. De hype rondom decentralized finance (DeFi) slaat/sloeg compleet door. Verhalen van mensen die in twee dagen tijd door middel van farming hun geld verdubbelen zijn geen uitzondering.

Uiteraard is er altijd een groep laatkomers die om 5 voor 12 arriveren en om 12:01 met de blaren vertrekken. Een maand geleden was Aave (LEND) ook al aan de beurt. In een paar dagen tijd -50% nadat de koers sinds 1 januari een verbazingwekkende 3.800% wist te stijgen. Hoe mensen het handig blijven vinden na een 3.500%-stijging nog om “veilig” mee te liften blijft me verbazen. Anderzijds legt dit maar eens te meer bloot hoe groot de rol van psychologie is. De markt blijft keer na keer hetzelfde trucje doen met een ander sausje. Dit zal denk ik tot in het oneindige voortduren.

Ethereum

– Advertentie –

Deze coin staat natuurlijk al lange tijd in de belangstelling van veel crypto-enthousiastelingen. Met het naderen van ethereum 2.0 zijn de verwachtingen hooggespannen.

bitcoin_BTC_koers_volgens_michiel_cryptocurrency_decentralized_finance_defi_een_nieuwe_hype_afbeelding1Afbeelding 1: 3-dagelijkse grafiek van ethereum op cryptocurrency exchange Coinbase

Niet voor niets zal het zijn dat de koers van ethereum (ETH) de afgelopen tijd de markt een boost lijkt te geven. Zo was het niet anders de afgelopen dagen. Als eerste over de 50 dagen moving average (MA) op de 4-uurs grafiek en momenteel ook al over de weerstand van $400 heen. Nu komen de weerstanden van $450 en $500 wel heel dichtbij. Vanuit die zone lijkt een correctie te gaan beginnen. Zitten we echt in een nieuwe opkomende hype-fase of worden de meeste investeerders in de luren gelegd?

Bitcoin

De grote meester blijft op dit moment iets achter en hangt op $11.700 net tegen de weerstand aan. Met ethereum als voorbeeld zou de zone van $11.800 en $12.000 weleens gebroken kunnen worden. Een volgende horde komen we tegen rond de $12.900.

bitcoin_BTC_koers_volgens_michiel_cryptocurrency_decentralized_finance_defi_een_nieuwe_hype_afbeelding2Afbeelding 2: 4-uurs grafiek van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase

Tijd om de duimschroeven aan te draaien en het volume erop te gooien voor de bulls. Op dit moment zou de support al op de $11.500 moeten liggen. Als we onder de $11.000 zouden zakken lijkt het feest de komende weken even over.

Op dit moment liggen er veel gevaren op de loer voor de financiële markten. Richting het einde van het jaar komen er alleen maar meer bij. Om deze reden raden wij de members van Crypto Insiders aan om goed te blijven kijken naar portfoliomanagement. Je wilt wel meeliften op de stijgingen, maar zodra het de verkeerde kant opgaat geen geld verliezen! Elke werkdag van mij een video-update over de markt ontvangen, trading signals van ons overnemen en mee discussieren? Meld je dan aan als member van Crypto Insiders en probeer 30 dagen gratis!

– Advertentie –

Leave a Reply