blog

Technische analyse: Bitcoin weer lekker in de lift, maar 61.200 dollar moet breken

By 2 april 2021No Comments

De week zit er bijna op en we kunnen terugkijken op een toch best stevige sprong naar boven, zoals te zien in de week-grafiek hieronder, in dollars.

Vannacht is zelfs de psychologische grens van 60.000 dollar (50.934 euro) weer even doorgebroken. Maar houdt het wel stand en kunnen we dan eindelijk doorstijgen naar de volgende verdieping: 70.000 dollar (59.423 euro)? Laten we even terugkijken om vooruit te kunnen kijken.

Bron: Tradingview

Verdieping hoger

Zoals te zien is op de dag-grafiek hieronder, waar elke kaars een dag aangeeft, gaat bitcoin gestaag omhoog sinds 51.300 dollar (43.549 euro). Voor zover lijkt er niets aan de hand, maar als we even goed kijken zien we toch wat kaarsen waar de lonten heel lang zijn, terwijl het kaarsje zelf bijna niet bestaat. Dit geeft doorgaans aan dat de richting gaat veranderen.

Bron: Tradingview

Ondanks dat bitcoin er toch elke keer in geslaagd is om door te gaan naar de volgende verdieping, gaat het niet zonder slag of stoot. Om te kunnen zien dat er toch krachten spelen die een neerwaartse richting in kunnen zetten, zoomen we even in op de 4-uursgrafiek, zie hieronder.

Bron: Tradingview

De twee blauwe lijnen geven een richting aan die er even niet zo rooskleurig uitzag. De onderste lijn geeft de richting aan van de dalen en als we niet door de bovenste waren gebroken, maar waren gestuit dan kwam 47.500 dollar (40.323 euro) ineens weer in beeld.

En dat is toch wel een aantal verdiepingen lager dan we nu gewend zijn. Gelukkig is dat niet gebeurd en braken we wel uit die dalende tunnel. Daarna is meerdere keren de blauwe lijn vanaf boven af getest en zo is de weerstand heel mooi omgezet in support.

Tower of Terror

Maar daarna werd het een onrustig ritje. Zoals te zien in de volgende 1 uurs-grafiek ging het even alle kanten op. Links is het moment te zien dat we uit die tunnel omhoog braken en de serie tests als support. Daarna zijn we urenlang heen-en-weer geslingerd met uitschieters alle kanten op. Van gestage klim die we zien op week-niveau is hier niets te zien en het ritje in de lift naar boven veranderde meer in een ritje in de Tower of Terror van Disneyland Parijs.

Bron: Tradingview

Deze onrustige periode lijkt nog niet voorbij. En al hebben we met al dit heen-en-weer geslinger de 60.000 dollar (50.928 euro) wel even doorbroken, het blijft heel erg onrustig.

In welke lift zit Bitcoin?

Het moet nog duidelijk worden, maar als we het geschud van de Tower of Terror achter ons kunnen laten, stappen we dan in een bullish lift, of in de lift vol met boze beren? Hieronder laten we beide scenario’s even zien.

Bron: Tradingview

Bullish lift

Wanneer de richting weer wat stabieler is ligt de weg naar boven nog steeds open. Het is leuk dat we af en toe die 60.000 dollar (50.934 euro) doorschieten, maar we moeten echt door de 61.200 dollar (51.953 euro), de groene lijn hierboven, willen we de volgende verdieping bereiken.

Bearish lift

Als dit gestuiter te lang duurt wordt het onrustig en dan kan het ook gebeuren dat we met een scherpe daling te maken krijgen. Als 54.000 dollar (45.841 euro) dan niet houdt, kan 51.300 dollar (43.549 euro) nog steun bieden.

Leave a Reply