Bitcoinblog

Bitcoin koers heeft een grote move in petto; liquidaties in aantocht?

By 2 april 2021No Comments

De komende dagen zullen er waarschijnlijk enorm veel liquidaties om de oren vliegen. Gelukkig niet op straat maar het oprollen van veel te grote ingenomen posities in de cryptocurrency markt. Waar het niet alleen rommelt in de tweede kamer lijkt ook de bitcoin koers een grote move in petto te hebben.

Na flinke consolidatie gaan we zien of we door de $60.000 kunnen breken. Hiermee zouden er veel short-posities, al dan niet noodgedwongen, gesloten worden wat extra koopdruk geeft. Momenteel blijven we nog net op de $59.500 steken. Het lijkt een kwestie van tijd.

bitcoin_koers_heeft_een_grote_move_in_petto_liquidaties_in_aantochtAfbeelding 1: drie-dagelijkse grafiek van bitcoin (BTC) op cryptocurrency exchange Coinbase

Zoals hierboven te zien is hebben we al een monsterachtige run gehad. Zit er nog wat brandstof in de tank? Zoals benoemd zouden we met een move over de $60.000 een flinke sprong kunnen maken waarbij targets in beeld komen van $66.000 en $70.000.

Indien ook deze move wordt afgeslagen en we onder de $58.000 komen, zitten we in de gevarenzone. Zoals benoemd hebben we die enorme run al gehad sinds oktober. Deze hele consolidatie sinds februari kan ook een distributie zijn. Waarbij gedurende een maand de koers kunstmatig hoog gehouden wordt. Een flinke impuls kan die koers doen klappen en dan lijkt er geen weg terug voordat de $40.000-support getest is.

Voor nu maakt dit mij het leven gemakkelijk. Met een swing boven de $60.000 koop ik de retest en heb ik iets meer zekerheid. Een stop zou ik plaatsen rond de $58.300. Zakken we door de $58.000, dan blijf ik rustig afwachten en heb ik mijn kooporders klaarstaan in de zone rond die $40.000. De keuze is reuze! Altcoins zullen in BTC-waarde mogelijk wat klappen krijgen, welke kant bitcoin ook kiest.

Ethereum (ETH) kan met het doorbreken van de $2.000 onderweg naar de $3.000 een pitstop maken op $2.500. Uiteraard zou bij een terugval van bitcoin ook ethereum diep weg kunnen zakken. Sinds oktober hebben we niet echt een enorme periode gehad zoals in 2017 waarin nieuwkomers even flink uit de boom zijn geschud.

Leave a Reply