blog

Te laat om bitcoin te kopen? Miljardair zegt dat BTC 100.000, dan 150.000 en dan 200.000 dollar wordt

By 8 januari 2021No Comments

Miljardair Chamath Palihapitiya zegt dat bitcoin op weg is naar een prijs van 200.000 dollar.

Tijd voor de raket

Palihapitiya, de oprichter en CEO van Social Capital, was te gast bij CNBC om te praten over de markten en investeringen. De interviewer had nog wat tijd over en vroeg Palihapitiya naar wat zijn verwachting is van bitcoin. Hij zegt dat bitcoin op weg is naar enorme nieuwe hoogten nu mensen beseffen dat bitcoin hen een verzekering kan bieden in een politiek en economisch onstabiele samenleving.

Zoete woorden

Hoe vroeger je in bitcoin zit, des te zoeter deze woorden klinken: ‘Kun je de clip in 2012 en 2013 afspelen toen hij 200 dollar kostte en iedereen me uitlachte op CNBC elke keer als ik over Bitcoin sprak? Waar gaat het heen? Het gaat waarschijnlijk naar 100.000 dollar, dan 150.000 en dan 200.000 USD.’

Palihapitiya zegt dat het bezit van bitcoin als een schaars goed dat grotendeels niet gecorreleerd is met de macro-economie, de bitcoin koers goed zal doen. Zeker nu we midden in een periode van toenemende ecomische onzekerheid zitten. Toch durft hij nog niet te zeggen wanneer bitcoin zijn voorspelde mijlpalen gaat behalen.

Misschien tien jaar

‘In welke periode? Ik weet het niet. Misschien vijf jaar, tien jaar, maar het gaat daarheen, en de reden is dat elke keer dat je dit allemaal ziet gebeuren, het je eraan herinnert dat, onze leiders niet zo betrouwbaar zijn als vroeger. En dus voor het geval dat we echt een soort verzekering nodig hebben die we onder ons kussen kunnen houden en die ons toegang geeft tot een niet-gecorreleerde verzekering’.

De durfkapitalist, die ook voorzitter van de raad van bestuur van Virgin Galactic is, zegt dat hij in de begindagen van de cryptovaluta 1 miljoen bitcoin heeft gekocht voor ongeveer 80 dollar per munt.

Hij heeft niet bevestigd of hij alles nog steeds bezit. Op het moment van publicatie zou zijn totale bitcoin positie meer dan 37,5 miljard dollar waard zijn.

Leave a Reply