blog

Bitcoin verdubbelt binnen maand: 40.000 dollar, markt is 1 biljoen waard

By 8 januari 2021No Comments

Bitcoin tikte op verschillende beurzen gisteravond een nieuw record aan: 40.000 dollar werd behaald. Altcoins lijken juist in te leveren nu we het weekend ingaan.

1 biljoen dollar

De gehele cryptomarkt lijkt al een paar maanden alleen maar groene cijfers te schrijven. Er stroomt veel nieuw geld de markt op. In eerste instantie komt dat vooral door bitcoin. Maar de laatste weken kunnen de altcoins ook meeprofiteren.

Bron: coinmarketcap.com

Hierboven zie je de waarde van de hele cryptomarkt. Dit wordt berekend door het aantal munten te vermenigvuldigen met alle prijzen. Voor het eerst in de geschiedenis is dit 1 biljoen dollar waard, dat is een miljoen keer een miljoen. Bitcoin is verantwoordelijk voor ongeveer drie kwart van die markt, de markt kapitalisatie is 726 miljard dollar.

Dit zijn ontzettend grote bedragen, een andere manier om hier naar te kijken is de bitcoin dominantie. Een percentage welk aangeeft hoe groot de impact is van bitcoin op de markt.

De bitcoin dominantie zit sinds eind november in een opwaartse trend. Pas sinds de afgelopen dagen beginnen altcoins in te lopen op bitcoin.

Bitcoin beleeft mooie maand

De bitcoin koers staat vandaag weer 5% in de plus, vergeleken met 24 uur geleden. De cryptocurrency heeft een onvergetelijke maand achter de rug. Op 16 december brak bitcoin eindelijk door tot dan toe allerhoogste prijs ooit van 20.000 dollar. Een belangrijke psychologische prijsbarrière, waar veel handelaren ook hun bitcoins op verkochten. Binnen een maand is dat oude record verdubbeld tot 40.000 dollar.

Bron: https://btcdirect.eu/nl-nl/bitcoin-koers

Deze prijsstijging is extreem optimistisch. Veel handelaren stappen nu in om een graantje mee te kunnen pikken. Dat wordt ook gevoed doordat de internationale media meer aandacht geeft aan bitcoin.

Zullen bedrijven hun bitcoin verkopen?

Er is altijd een risico dat het feestje even wordt onderbroken en de koers een correctie maakt. Afgelopen maandag daalde bitcoin bijvoorbeeld met 17%, maar die dip werd meteen opgekocht. Een dag later was het verlies alweer goed gemaakt. Het kan natuurlijk altijd dat een welvarende whale besluit alles te verkopen, maar dat lijkt een ongegronde angst voor nu. Dat zegt ook Michael Sayler, CEO van MicroStrategy. Gisteren tweette hij nog dat iedereen zijn dollars moet omwisselen voor bitcoin.

Leave a Reply