Bitcoinblog

Bitcoin maakt parabolische beweging, wat zegt dat?

By 8 januari 2021No Comments

Wat hebben we een fantastische start van 2021. De bitcoin koers wist de $40.000 aan te tikken! Zit er nog meer in en gaan we in één streep naar de $100.000? Dat is wel wat je mag geloven als je de fear of missing out (FOMO) ziet bij mensen. Rust en geduld zullen weleens je redding kunnen worden. Laten we snel gaan kijken naar deze bijzondere move van bitcoin.

bitcoin_koers_maakt_parabolische_beweging_grafiek_6_uurAfbeelding 1: 6-uurs grafiek van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase

Wat zien we op bovenstaande grafiek? Opvallend is dat we steeds kortere consolidaties zien en grilligere spikes omhoog; typerend voor een parabolische curve omhoog. Voeg hierbij de gedachte van nieuwkomers dat ze de boot gemist hebben en een recept voor ellende is geboren. De absolute top timen voor zo’n beweging is extreem lastig, maar dit zou weleens hier op die 40.000 of $42.000-43.000 kunnen liggen. Dit gaat waarschijnlijk eindigen in een blow-off top waarbij de koers ergens afgeslagen wordt en 15-20% daling in hele korte tijd als gevolg.

De gedachte dat bitcoin vanaf hier alleen maar kan stijgen en iedereen hier aan de top ‘toch’ maar koopt kan dadelijk voor een gigantische squeeze omlaag gaan zorgen. Een top zou weleens gevormd kunnen worden als de ethereum (ETH) koers zijn vorige all time high aantikt.

bitcoin_koers_maakt_parabolische_beweging_grafiek_wekelijksAfbeelding 2: wekelijkse grafiek van bitcoin op cryptocurrency exchange Coinbase

Mochten we deze week op een top stuiten kijk ik, zoals in 2017, naar de medium Bollinger bands op de wekelijkse grafiek. Ik volg namelijk de koers qua handelsbewegingen op de hogere tijdframes. Hierbij zouden we weleens laag in de $20.000 terecht kunnen komen. Onwaarschijnlijk? Wellicht net zo onwaarschijnlijk als de gedachte aan $40.000 op 15 augustus.

Kortom, sluit een flinke daling niet uit de komende weken om flink wat laatkomers af te schudden. Op die dip zouden de altcoins weleens de beste koop zijn. Het is geen uitzondering dat deze in bitcoinwaarde al 80% gedaald zijn sinds augustus. Dit zouden de volgende aan zet zijn na een flinke dip.

Uiteraard is de komende dip op te kopen en waar gaan we dit jaar dan eindigen? $100.000 was nog nooit zo dichtbij. Ik wens jullie heel veel succes met de komende volatiliteit en wees voorzichtig!

Wil je zelf aan de slag met bitcoin en andere cryptocurrencies? Zorg dan dat je in ieder geval op de hoogte bent van de basics, zodat je ongeveer weet wat bitcoin is, hoe de koers van bitcoin tot stand is gekomen, waar je op dient te letten als je bitcoin koopt en hoe je aanbieders vergelijkt! Tip: We geven je €10 aan bitcoin cadeau om te starten!

Leave a Reply