blog

Strijd tussen Bitcoin Cash ABC en Bitcoin SV kost 18 miljoen dollar

By 12 december 2018No Comments

De hard fork en de bijbehorende ‘oorlog’ van bitcoin cash heeft ongeveer achttien miljoen dollar gekost. Althans niet direct, dit zijn kosten die voortkomen uit het mislopen van beloningen uit minen van bitcoin cash (abc) en bitcoin sv. Dat heeft Bitmex laten weten op haar Twitterpagina:

Vlak na de splitsing tussen bitcoin cash abc (BCH ABC) en bitcoin sv (BCH SV) is de gezamenlijke prijs van bitcoin cash met zeker 75 procent gedaald. De verliezen uit mining zijn voor beide partijen hoog: 10 miljoen dollar voor BCH ABC en 7,8 miljoen dollar voor BCH SV. 

Zoeken naar dominantie

Eerst was de strijd gericht om de andere partij te gronde te richten. Nu lijkt deze focus te zijn verschoven. Beide cryptomunten proberen nu vooral hun eigen positie te verstevigen. BCH ABC en BCH SV wisselen op Coinmarketcap elkaar steeds af qua prijs. En ook als je kijkt naar gezamenlijke rekenkracht ontlopen beide partijen elkaar niet veel.

Onlangs voegde BCH SV replay protection toe. Daarmee is het weer veilig om transacties te maken op het BCH ABC en BCH SV netwerk.

Verschil tussen BCH ABC en BCH SV

Wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee coins? We hebben hier al eerder over geschreven, maar we zullen hier kort even verder op ingaan.

  • BCH ABC draait op software wat gelijknamig is. Deze wordt beheerd door een Chinese beurs en miningpool: Bitmain. BCH ABC wil de blokgrootte van 32 MB behouden. 
  • Craig Wright (gaf ooit aan dat hij Satoshi Nakamoto is) zit in het BCH SV kamp. Hij vindt dat de blokgrootte moet worden verhoogd naar 128 MB. Hiermee wordt het systeem beter schaalbaar en kan het meer transacties aan.

Op dit moment is er echter meer support voor BCH ABC. Zo heeft hardware wallet aanbieder Ledger onlangs bekend gemaakt het handelen in BCH ABC weer te hervatten.

Leave a Reply