blog

Bitcoin Cash (BCH) versturen via sms nu mogelijk in 35 landen met Cointext

By 15 december 2018No Comments

Vanaf nu is het mogelijk om de wallet Cointext te gebruiken in 35 landen. Cointext heeft onlangs Oekraïne en Italië toegevoegd aan hun service. Met de wallet van Cointext is het mogelijk om bitcoin cash (BCH) te versturen op je telefoon, zelfs zonder internetverbinding.

Cointext ondersteunt Oekraïne en Italië

Cointext.io is een cryptocurrency wallet die gebruikers de mogelijkheid biedt om bitcoin cash (BCH) via sms-technologie te verzenden. De wallet geeft elke mobiele telefoon met sms-functie de mogelijkheid om BCH te verzenden en ontvangen, zonder dat daar een internetverbinding voor nodig is.

De toepassing vereist geen registratie en het enige wat nodig is om de app te gebruiken is een geldige sms opdracht.  Na het toevoegen van Oekraïne en Italië deelde Context een foto van de wallet, werkend op een ouderwetse Nokia telefoon:

Hoe werkt de wallet?

Je kan Cointext gebruiken op een mobiele telefoon zonder internet. Jouw telefoonnummer dient dan als een soort inlognaam. Via de website van Cointext vind je allerlei commando’s die je kan gebruiken om bitcoin cash te verzenden of te ontvangen. SMS bijvoorbeeld ‘receive’ naar het Nederlandse nummer, en je krijgt jouw bitcoin cash adres te zien. Andersom kan je ook bitcoin cash verzenden door ‘send’ te sms’en. Daarnaast bestaat er een commando om het saldo van de portefeuille te lezen.

1,7 miljard mensen ‘unbanked’ en 2 miljard Basic Feature-telefoons

Vin Armani is oprichter en CTO van Cointext. Hij legt uit waarom hij Cointext heeft opgericht:  “Cointext geeft iedereen met een mobiel signaal toegang tot cryptocurrency. Dit omvat alle merken smartphones en ongeveer twee miljard mensen met basistelefoons.”

De oprichter van Cointext vervolgde: “Oekraïne ondervindt politieke instabiliteit en Italië wordt geconfronteerd met een staatsschuldencrisis. Cryptocurrency biedt bewoners een manier om hier niet aan mee te doen, en Cointext biedt hen het gemakkelijkste hulpmiddel om cryptocurrency te gaan gebruiken.”

Concepten zoals Cointext geven 1,7 miljard mensen zonder bankrekeningen toegang tot het bezitten van geld. Met fiat-geld bestaat een dergelijk systeem al in Afrika. Zo is het mogelijk om met Mpesa geld te versturen met SMS. Maar met crypto is dit nu mogelijk met Cointext. Op het Afrikaanse continent ondersteunt Cointext nu alleen nog Zuid-Afrika. Cointext is het meest vertegenwoordigd in Europa, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika.

Leave a Reply