Bitcoinblog

Bitcoin zal crypto winter waarschijnlijk vóór elke andere cryptocurrency overleven

By 19 december 2018No Comments
bitcoin_zal_crypto_winter_waarschijnlijk_voor_elke_andere_cryptocurrency_overleven

Precies een jaar geleden had de prijs van Bitcoin haar hoogste koerswaarde bereikt van bijna $20.000, wat leidde tot een aantal zeer optimistische uitspraken. Mike Novogratz, voormalig partner bij Goldman Sachs, voorspelde dat de digitale valuta de grens van $40.000 zou overschrijden. Fundstrat CEO Tom Lee beweerde dat Bitcoin een nieuwe high zou gaan vormen op $25.000. Sommige analisten voorspelden zelfs dat Bitcoin haar opwaartse doelen voorbij zou streven door ergens tussen de $50.000 en $1 miljoen te verhandelen.

Echter, op het moment van schrijven staat Bitcoin op een magere $3.500, nog altijd bearish met neerwaartse doelen in het vizier.

Voor een digitale valuta waarvan alles goed leek te gaan, vooral als het gaat om regulering en institutionele acceptatie, leed Bitcoin meer door omgevingsfactoren dan door fundamentele of technologische fouten. Bitcoin werd, met de explosieve groei van eind vorig jaar, het schoolvoorbeeld van hoe een “store of value” asset er uit zou moeten zien. Degenen die geloofden in haar vooruitzichten op lange termijn hielden de cryptocurrency vast terwijl anderen er juist goedkopere cryptocurrencies mee kochten, zoals altcoins en ICO-tokens.

De handelaren in cryptocurrencies dachten dat het kopen van ICO-tokens hen een voorsprong zou geven in projecten die beloofden beter te zullen presteren dan Bitcoin. Echter, gezien meer dan 50% van deze projecten de gemaakte beloftes niet na kon komen, of oplichting bleek te zijn, verloren investeerders geld en de investeringskans die ze hadden gehad met Bitcoin.

De ICO-projecten dekten intussen operationele kosten en vrijetijdsuitgaven door Bitcoins te verkopen die eerder waren verworven, waardoor de digitale valuta negatief werd beïnvloed. Het jaar 2018 zag ICO-tokens crashen vanwege gebrek aan onderliggende verdienmodellen en doordat de waarde van Bitcoin maar verder bleef zakken.

Zoals gebruikelijk hadden de bulls geen rekeningen gehouden met een dergelijk scenario, omdat ze bij het het maken van bullish voorspellingen te weinig rekening hielden met de afhankelijkheid van adoptie.

Het jaar 2019 zal daarom een ​​essentieel jaar zijn voor de digitale valuta; de markt is serieuzer geworden en beleggers zijn wijzer en gaan professioneler te werk. Deze beleggers zullen de markt betreden met de opkomst van crypto-beleggingsproducten zoals futures en ETF’s.

Het is nog steeds mogelijk dat Bitcoin uiteindelijk de status van digitaal goud bemachtigd; er zullen fiat reserves worden omgezet in goud, aandelen, maar ook in cryptocurrency. Deze ontwikkeling zal onderhevig zijn aan de prestatie van de Amerikaanse dollar.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Laatste nieuws

Leave a Reply