blog

Steven Seagal beschuldigd van het illegaal promoten van cryptocurrency token Bitcoiin2Gen

By 27 februari 2020No Comments

Weet je het nog? Eind 2017 schoten Initial Coin Offerings als paddenstoelen uit de grond. Iedereen wilde crypto-tokens kopen. Ook acteur Steven Seagal deed daar aan mee.

De actieheld van Out for Justice, Under Siege en Hard to kill wordt nu door de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC) aangeklaagd voor het illegaal promoten van de token Bitcoiin2Gen (B2G) in 2018. Dat blijkt uit een officieel document van de SEC dat vandaag is gepubliceerd.

Tegen de regels van de SEC

Seagal wordt aangeklaagd omdat hij niet bekend heeft gemaakt dat hem 250.000 dollar en 750.000 dollar aan B2G-tokens is beloofd in ruil voor zijn promoties. En dat is tegen de regels van de SEC:

“Beroemdheden mogen hun invloed op sociale media niet gebruiken om activa aan te prijzen zonder hun compensatie op de juiste manier bekend te maken.”

De acteur moest de token via zijn social media aan de man brengen. Bitcoiin2Gen publiceerde daarvoor een persbericht met de titel “Zenmeester Steven Seagal is de merkambassadeur van Bitcoiin2Gen geworden.” Dat persbericht kan je hier teruglezen.

Zonder de beschuldigen toe te geven of te ontkennen, betaalt Seagal zijn beloning van 157.000 dollar terug aan de SEC. Daarnaast betaalt hij een boete van nog eens 157.000 dollar. Bovendien stemt de acteur er mee in om gedurende drie jaar geen assets aan te prijzen.

Bitcoiin2Gen wordt bijna niet meer verhandeld

De token Bitcoiin2Gen, voorheen Bitcoiin, is inmiddels vrijwel uitgestorven. Het whitepaper is offline gehaald, maar als we Cointelegraph moeten geloven wordt de techniek achter de munt nauwelijks uitgelegd.

Slechts twee beurzen bieden de token aan, en vandaag is er voor slechts 55 dollar aan B2G verhandeld. Vorig jaar maakte de crypto nog een mysterieuze opleving, maar eigenlijk laat de koers sinds augustus 2019 niets bijzonders meer zien. Sterker nog, sinds gisteren is de koers van B2G met ruim 34 procent gedaald.

Op het moment van schrijven kost B2G 0,000182 dollar.

Bron foto: Gage Skidmore

Leave a Reply