Bitcoinblog

Michiel aan ‘t wiel: Een dodelijk coronavirus

By 27 februari 2020No Comments

Dat het coronavirus een dodelijk virus is moge ondertussen duidelijk zijn. Dat het ook dodelijk is voor de beurzen dat is wellicht voor sommigen nieuwe informatie. De afgelopen dagen was een toenemend aantal nieuwe gevallen in Europa genoeg om de aandelenbeurzen te laten bibberen. Veel bedrijven vinden directe hinder van het niet voorradig zijn van onderdelen, veelal geproduceerd in China. Anderzijds zijn er ook bedrijven die indirecte schade oplopen door de verspreiding van het virus. Hiernaast is de toenemende populariteit van Bernie Sanders in de voorverkiezingen van Amerika ook geen goed nieuws voor de reguliere aandelenbeurzen in Amerika. Bernie wil namelijk schoon schip maken en de vloer aanvegen met de brokers.

De vraag reist nu of Bitcoin wel zo’n veilige haven is als goud, omdat de koers van bitcoin (BTC) net zo goed meegaat in de daling als de reguliere aandelen. Dit is een zeer delicaat vraagstuk en het antwoord is er op dit moment gewoon simpelweg nog niet. Wat je vaak ziet is dat met zo’n eerste schokgolf alle activa dalen, zo ook goud. Hierna belanden de reguliere markten in een neerwaartse spiraal en stijgt de waarde van een veilige haven als goud.

Dit is ook wat er afgelopen daling gebeurde. Het is te vroeg om te zeggen of Bitcoin het pad van de aandelen of die van goud gaat volgen. De komende weken is hier pas iets zinnigers over te zeggen, als Bitcoin laat zien welke kant we opgaan. Dan hebben we natuurlijk ook nog de grafiek.

Advertentie

bitcoin_BTC_koers_coronavirus_dodelijk_michiel_ipenburg_technische_analyse_grafiek

Afbeelding 1: Bitcoin (BTC) op de dagelijkse grafiek van cryptocurrency exchange Coinbase

Op bovenstaande afbeelding is te zien hoe we op dit moment vasthouden aan de 200 dagen moving average (MA) op de dagelijkse grafiek. Een bounce vanuit deze zone zou onder andere kunnen stranden rond de $9.150 of rond de grotere weerstand van $9.500. Boven de rode lijn van $10.700 zouden we pas echt uit de problemen zijn en dat is op dit moment erg ver weg.

Een logischer vervolg zou zijn dat we een weerstand vinden ruim onder de $10.000 en hieruit een nieuwe swing omlaag maken richting die gevarenzone van $8.000. Dit is de gevarenzone omdat we met het breken van deze zone een aanzienlijk risico lopen op nieuwe lows. Zover is het nog niet en een bullish divergence op de 4-uurs grafiek boven of in deze zone zou nieuw leven kunnen blazen in deze rally. Wil je elke doordeweekse dag op de hoogte worden gehouden van de koers, meer uitleg en trading signals ontvangen? Meld je aan voor een gratis proefperiode van 30 dagen op onze omgeving voor leden!

Al met al worden het zeer bepalende weken voor de komende maanden in cryptoland!

Advertentie

Leave a Reply