blog

Deze haai is stiekem een walvis en heeft liever bitcoin dan goud

By 28 februari 2020No Comments

Robert Herjavec van het programma Shark Tank heeft een zwak voor bitcoin. Hij was te gast in de studio van Kitco om te praten over het coronavirus, goud en aandelen maar kreeg gelukkig ook ruimte om te spreken over bitcoin. Herjavec maakte hier gebruik van door te zeggen dat hij liever bitcoin dan goud heeft.

In het hol van de leeuw

En daar heb je ballen voor nodig, want Kitco is een mediaplatform dat zich volledig richt op edelmetalen.

Mark Cuban (eigenaar Dallas Mavericks) is een collega van Herjavec en hij heeft juist een hele andere mening over bitcoin. Cuban maakte ooit het vergelijk met honkbalkaarten en vindt dat bitcoin geen intrinsieke waarde heeft.

Goud of bitcoin als veilige haven

Ondertussen is er paniek op de aandelenmarkten vanwege het coronavirus. Investeerders zijn op zoek naar zogenaamde safe havens en verplaatsen hun rijkdommen veelal naar goud. Dat zie je ook terug in de goudkoers, die blijft maar stijgen. Bitcoin wordt soms liefkozend het digitale goud genoemd, omdat bitcoin ook als safe haven zou moeten kunnen dienen. En dat kan misschien ooit wel, maar op dit moment kiezen investeerders eerder voor goud.

Herjavic volgt die gedachte niet. Hij is geen groot voorstander van goud als verzekering tegen falende markten, althans, niet op de lange termijn. Herjavec zegt in het hol van de leeuw doodleuk dat hij ‘een grote voorstander is van Bitcoin’, iets wat vast niet goed zal vallen bij het standaard publiek van Kitco. Niet alleen dat, hij zegt in zekere zin dat bitcoin onder de 10.000 dollar goedkoop is. Hij raadt iedereen aan om voor deze prijs te kopen en dat komt omdat Herjavec hoge verwachting heeft van de koers van bitcoin.

Ik denk dat de prijs van Bitcoin op de lange termijn zal vervijfvoudigen, een prijs van 100.000 of 1 miljoen dollar klinkt niet gek.

Over bitcoin acceptatie en adoptie

Hij gelooft dat het onvermijdelijk is dat consumenten uiteindelijk in grote getale aan de bitcoin gaan want:

Bitcoin is gewoon handig.

Maar het is niet alleen maar rozenkleur en maneschijn. Hoewel hij optimistisch is over cryptobetalingen, weet hij ook dat de markt nog een lange weg te gaan heeft. Hij noemt de hele cryptomarkt nog veel te gefragmenteerd. Hij maant beleggers dan ook voorzichtig te zijn met altcoins.

Als bitcoin echt mainstream geaccepteerd wordt, dan moet dat volgens de investeerder komen door een groot institutioneel bedrijf. Hij noemt alleen JP Morgan en laat dat nou net het bedrijf zijn die bezig is met zijn eigen cryptocurrency JPM Coin.

Leave a Reply