blog

Speel online videogames tijdens de lockdown en win bitcoin

By 1 april 2020No Comments

Zit je je binnen te vervelen? Je kunt ook videogames spelen en bitcoins winnen.

Bitcoin microtransacties

Magic Internet Gathering (MINTGOX) organiseerde afgelopen zondag een videogame evenement. Tijdens dit online evenement kunnen gamers kennis maken met ingame bitcoin microtransacties.

MINTGOX is ontworpen door Zebedee en het evenement is georganiseerd samen met Lightning Labs, Bitcoin 2020 en THNDR Games.

Evenementen werden games

Simon Cowell, de CEO van Zebedee, zegt dat MINTGOX oorspronkelijk was bedacht om traditionele bitcoin conferenties te vervangen die zijn geannuleerd vanwege het coronavirus. Mocht je nu denken, ik ken die naam ergens van, dit is niet de Simon Cowell van de talentenshows.

Cowell:

Toen we het echter begonnen te plannen, realiseerden we ons dat een volledig virtueel evenement een unieke positie zou hebben om te helpen experimenteren met de ontwikkeling van Bitcoin en Lightning-applicaties. Met name games zijn online, wereldwijd en digitaal, dus we dachten dat als we een evenement met hetzelfde formaat kunnen houden, we misschien iets kunnen doen dat fysieke conferenties niet kunnen.

Tijdens het eerste evenement waren er drie online games. Ook was er een VR-panel met Udi Wertheimer. Hij host elke week VR-meetups sinds februari.

Met sats power-ups geven aan spelers

Raiki is zo’n game waar je aan mee kon doen. Het is een vechtspel waar je je lightning wallet aan koppelt. De spelers en het publiek kunnen sats (één/hondermiljoenste van een bitcoin) verdienen en tegelijkertijd wedstrijden beïnvloeden door power-ups voor spelers te laten vallen.

Cowell zegt dat dit veel belooft voor de toekomst van online gaming.

Op dit moment gaat live gamen over het winnen van een wedstrijd en het verdienen van prijzengeld. Maar als er in realtime geld stroomt binnen een game, wordt de mogelijkheid geopend voor meer complexe, boeiende en lonende interacties.

Hij noemt het eerste evenement een succes. Ook al deden er maar honderd mensen mee.

Uiteindelijk deden honderd mensen mee aan drie afzonderlijke games die bijna duizend Lightning-transacties genereerden. Aangezien we dit evenemnt binnen twee weken in elkaar hebben gezet, denken we dat dit het eerste evenement een succes genoemd mag worden.

Het moge duidelijk zijn, Cowell is optimistisch over zijn eigen evenement. Hij zegt dat het waardevol is dat een livepubliek bereid is om samen met de spelers te experimenteren met bitcoinspellen.

Leave a Reply