blog

Meer dan 6 miljard Tether (USDT) in omloop, wat doet dit met Bitcoin?

By 1 april 2020No Comments

Tether Limited heeft deze week de geldkraan flink opengezet, het bedrijf achter de stablecoin bracht gisteren ruim 1,5 miljard USDT op de markt. Zoveel tethers zijn er nog nooit bijgekomen op één dag. Op dit moment is er voor meer dan 6 miljard dollar aan USDT op de markt.

Tether is een stablecoin, een cryptocurrency met een waarde die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. De stablecoin is erg populair, in de afgelopen 24 uur is er voor 39 miljard dollar verhandeld in tether, volgens data van CoinMarketCap.

Maar wat betekent dit bijdrukken voor de prijs van bitcoin?

Verband tussen aantal Tether (USDT) en bitcoin koers

Er is een opvallend verband tussen het aantal USDT in omloop (rode lijn) en de koers van bitcoin (groene lijn). Op de grafiek hieronder zie je dit verband duidelijk.

In oktober 2018 daalde het aantal USDT fors, een maand later volgde ook de bitcoin koers.

Vorig jaar was het eerst bitcoin dat in waarde steeg. Tether Limited volgde snel met het bijdrukken van meer USDT. In dit geval liep USDT dus achter op de bitcoinkoers.

Maar in begin 2020 was het opnieuw Tether Limited die de eerste stap zette. Op 6 januari bracht het bedrijf een half miljard USDT op de markt. Diezelfde dag nog steeg de bitcoin prijs met ruim 15 procent. Een maand later werd de magische grens van 10.000 dollar (9.155 euro) verbroken.

Trekt USDT de markt omhoog?

Het is duidelijk dat er een verband is, maar het is moeilijk te zeggen of het een causaal verband is. Soms beweegt bitcoin eerst, dan is het weer USDT. Maar het is wel opvallend dat Tether Limited ineens 1,5 miljard USDT print. Nog nooit is er zoveel USDT op één dag bijgedrukt.

Volgt de bitcoin koers nu ook? Dan zou dat een gunstige timing zijn, over ongeveer anderhalve maand vindt de bitcoin block halving plaats. Het aantal nieuwe bitcoins in omloop halveert dan. Dat kan een positieve impact hebben op de koers. In dit filmpje zie je hoe de bitcoin block halving werkt:

Leave a Reply